12 filmov, ki so kot nalašč za deževne dni

12 filmov, ki so kot nalašč za deževne dni (foto: Profimedia) Profimedia
23. 8. 2021

Tudi deževni dnevi imajo svoj čar – ni razloga za slabo voljo. Med drugim so odlična priložnost, da ob skodelici najljubšega toplega napitka preberete knjigo. Ali pa si pogledate kakšen film. Če ste za zadnje ... Tu je 12 filmov, ki so kot nalašč za deževne dni.

1. Zgodba o prvaku (The Blind Side)

Ganljiva in navdihujoča resnična zgodba o revnem mladeniču, ki ga posvoji premožna družina Touhy in mu pomaga, da se povzpne med zvezde ameriškega nogometa.

Odlična Sandra Bullock je za vlogo prejela Oskarja.

2. Beležnica (The Notebook)

Piše se leto leta 1940. Spoznali boste mlado Allie in Noaha, ki se zaljubita, preživita skupaj brezskrbno poletje, a sta zaradi vojne in razlik prisiljena končati romanco. Dolga leta kasneje boste Allie in Noaha srečali v domu za ostarele …

3. Forrest Gump

Življenjska zgodba podpovprečno inteligentnega, a svojim načelom zvestega Forresta Gumpa, ki je doživel številne ključne dogodke 20. stoletja. Med vsemi neverjetnimi dogodki pa ni nikoli pozabil svoje prve ljubezni Jenny …

Film, ki si ga morate ogledati vsaj še enkrat.

4. Čudo (Wonder)

Ganljiva zgodba o dečku, ki mora živeti s težko gensko okvaro – in zaradi številnih operacij ne more hoditi v normalno šolo. Pri desetih letih pa ga starša le vpišeta v peti razred osnovne šole.  

Ob filmu se boste nasmejali, navijali, jokali … In se opomnili na nekaj dragocenih življenjskih lekcij.

5. Dnevnik Bridget Jones (Bridget Jones's Diary)

Povzetek življenja samske ženske v tridesetih, ki se odloči, da … No, življenja ne bo preživela kot stara devica. In da bo shujšala. Po zabavi pri starših življenje torej vzame v svoje roke …

Zaplet verjetno poznate, vendar si film (ali pa kar vsi trije) na deževen dan zasluži še eno priložnost.

6. Ko je Harry srečal Sally (When Harry Met Sally...)

Harry in Sally se prvič srečata leta 1977 na čikaški univerzi. Harry želi postati politični svetovalec, Sally pa novinarka. Ko zaključita šolanje, se skupaj odpravita na pot od Chicaga do New Yorka. In na poti ugotovita, da moški in ženska nikakor ne moreta biti "le" prijatelja. V New Yorku se njune poti ločijo.

Verjetno ena najpopularnejših romantičnih komedij – in popolna za deževne dni. Še posebej ponedeljke.

7. Jerry Maguire

Romantična komedija/drama s Tomom Cruisom in Renee Zellweger.

Jerry Maguire je uspešen športni agent, ki po tem, ko se odloči, da bi se firma morala bolj osredotočiti na ljudi kot na denar, pristane na cesti. Zvesta mu ostaneta le športnik Rod Tidwell in sodelavka Dorothy Boyd. In začne ponovno grajenje življenja ...

8. Harry Potter (filmska serija)

Če ste ljubitelji zgodb mladega čarovnika Harryja Potterja, vam bodo ti filmi zagotovo popravili deževen dan. Izberite svoj najljubši del in uživajte v dogodivščinah študentov Hogwartsa.

9. Umazani ples (Dirty Dancing)

Pravzaprav je katerikoli dan popoln za ponoven ogled zgodbe o Baby, sedemnajstletni hčerki premožnih staršev, in Johnnyju, učitelju plesa.

10. Levji kralj (The Lion King)

Eden najbolj priljubljenih Disneyjevih animiranih muzikalov. In zgodba, ki spremlja težavno odraščanje Simbe, levjega mladiča, ki komaj čaka, da postane novi kralj živali.

11. Christopher Robin

Christopher Robin odhaja v internat, zato mu prijatelji – medved Pu, Tiger, Pujsek, Sivček, Kengi in Ruj, Sova in Zajček – pripravijo zabavo.

12. Katera je prava (Definitely, Maybe)

Will, 30-letni očka z Manhattna, je ravno sredi ločitve, ko je postavljen pred svojevrsten izziv – radovedni 10-letni hčerki mora razložiti vse o svojem življenju pred poroko. Kako sta se z njeno mamo srečala, kako zaljubila …

Preverite še:

Ali pa: Filmi za otroke in najstnike, ki spodbujajo empatijo

 

 

Značke: filmi