3 triki za učinkovito spomladansko čiščenje omare (ja, morate se ga lotiti!)

19. 3. 2023
Deli

Pospravljanje omare je lahko precej težko opravilo, saj se običajno težko ločimo od oblačil, čeprav jih nismo nosili že dolgo. Držite se spodnjih trikov. 

1 / 3
profimedia

Se kdaj lotite spomladanskega čiščenja? Počasi bo spet na koledarju. Tudi če se tega ne lotevate, bi bilo vredno poskusiti, saj vam bo očiščeno in osveženo stanovanje dalo povsem novo energijo in prijetne vibracije. 

Verjetno ni treba poudarjati tistega dobrega občutka, ki se naseli v vas, ko zaključite z vsemi gospodinjskimi opravili. 

Česa se je dobro držati, ko se lotite pospravljanja omare? 

DOLOČEN DEL OBLAČIL BO POTREBNO ZAVREČI

Če začnemo kar z najtežjim delom: nekaj oblačil boste morali zavreči, čeprav to zares težko naredite. Vse stvari, ki so strgane, trajno umazane ali vam že dolgo niso več prav, dajte v koš. Pa tudi tiste izrabljene, ki jih ne nosite več niti doma. Ne, ne bodo vam prišla prav, zasedajo pa mesto vsem novim oblačilom, ki bi jih lahko imeli. 

Presenečeni boste nad tem, koliko oblačil se oklepate po nepotrebnem. Ne pozabite še na nogavice, ki nimajo para. Raje si privoščite nove, kot da še eno leto iščete manjkajoči par.

Prisluhnite aktivni podkastu! 

V epizodi Aktivni podkasta je v naši družbi dr. Ana Debevc Prašnikar, specialistka interne medicine, ki že vrsto let raziskuje načine, s katerim lahko podaljšamo mladostno delovanje našega telesa.

Novo na Metroplay: "To so osnovni stebri zdravja" | Nina Dušić Hren