4 nasveti za gledanje televizije, ki bi jih morali upoštevati

4 nasveti za gledanje televizije, ki bi jih morali upoštevati (foto: Profimedia) Profimedia
28. 4. 2022 Promocijsko sporočilo

Televizija nam ponuja vse - pridobivanje informacij, razvedrilo, namige za kuharijo in telovadbo. Kako jo gledati pametno?

Televizija je zdaj vsekakor lahko vaša dobra prijateljica, ob tem pa morate biti vseeno pozorni na nekaj pasti. Da boste ohranili zdrav razum, preverite naše nasvete.

#1 POSTAVITE PRIORITETE

Do gledanja televizije kljub povečani uporabi ohranite racionalen pristop. Najprej se osredotočite na delo in družino, izkoristite prosti čas, preostanek pa si popestrite z gledanjem televizije, ki jo lahko izkoristite predvsem in tudi v izobraževalne namene, za kuharske podvige in telovadbo doma.

#2 OMEJITE UPORABO

Tako kot si lahko na telefonu omejite uporabo posamezne aplikacije, si lahko sami omejite tudi uporabo televizije. Ta nas lahko hitro posrka vase in namesto nekaj minutnih poročil hitro pristanemo na maratonskem gledanju najljubše serije.

Postavite si pravilo, kdaj in koliko časa boste namenili razvedrilnim vsebinam, kdaj imajo TV na voljo otroci in namenite čas tudi ogledu zanimive vsebine s celotno družino.

#3 NAREDITE SELEKCIJO INFORMATIVNIH VSEBIN

Informativnih oddaj je veliko, zato priporočamo, da si izberete eno, ki ji boste redno sledili. Tako se boste izognili prenasičenosti z informacijami in predvsem negativnimi novicami, ki lahko slabo vplivajo na vaše počutje. Na ta način boste vseeno informirani in oboroženi z vsemi informacijami, ki jih potrebujete, obenem pa ne boste zbegani od preobilice podatkov. Ogled enourne oddaje pa lahko nadomesti tudi hiter pregled aktualnih novic preko spleta, s tem pa prihranite čas za druga opravila.

#4 POZORNO IZBIRAJTE FILME IN SERIJE

Ker ni vsak film dober za dušo (niti za telo, če preveč časa posedamo na kavču), bodite pozorni tudi pri izbiri vsebin, ki jim namenjate svoj prosti čas. Filme, serije in oddaje, ki jih gledate (sami ali z družino), naj bodo kakovostne.

Poiščite jih v Telemachovem Video Klubu.

Telemach občutno dviguje internetne hitrosti v vseh svojih fiksnih paketih EON, ki tako postajajo najhitrejši trojčki na slovenskem trgu. Nove hitrosti so posledica Telemachovega vlaganja v GIGA omrežje, ki sedaj uporabnikom v paketih EON Premium omogoča hitrost kar do 1 Gbps, z nadaljnjim nadgrajevanjem pa želijo v prihodnosti doseči hitrosti tudi do 10 Gbps. Tako kot vedno bodo sprememb deležni novi in obstoječi uporabniki, povišanje hitrosti pa bo samodejno in postopno do konca aprila.

Ne le z višjimi internetnimi hitrostmi, pri Telemachu pakete EON vseskozi nadgrajujejo tudi sicer. Tako ves čas povečujejo svoj Video klub, v katerem je zdaj že več kot 22.000 vsebin, ki so naročnikom na voljo brez doplačila, prav tako v svojo ponudbo ves čas dodajajo programe v visoki ločljivosti.

Več o Telemachovi ponudbi interneta in vsebin poiščite na www.telemach.si.