5 načinov, kako doseči resnično harmonijo doma

5 načinov, kako doseči resnično harmonijo doma (foto: Profimedia) Profimedia
27. 11. 2020 Promocijsko sporočilo

Harmonija je ustvarjanje mirnosti v prostoru, zaradi katere je bivanje kvalitetnejše. Veste, kako jo doseči?

Harmonija v vašem domu je občutek mirnosti in kohezivnosti. Gre za več kot le občutek popolnega ujemanja, kjer ima vsak element v prostoru svoj namen in se tja odlično vklaplja. Tako boste poskrbeli, da bo v vašem domu zavladala harmonija:

#1 SIMETRIJA

Simetrija je najbolj enostaven način, da v prostoru ustvarite red. Z ujemajočimi kosi pohištva namreč poskrbi za vizualno ravnovesje. Po prostoru razporedite na primer enake stole, dva enaka kavča ali ujemajoče zavese. V prostoru boste na tak način ustvarili vizualni smisel in začutili harmonijo.

#2 MINIMALIZEM

Tudi če niste ljubitelji minimalizma in se raje odločate za živahne barve in velike kose pohištva, ki zahtevajo pozornost, pa je velik korak do harmonije doma ali prostora to, da vsaj en del ostane prazen, neizkoriščen - pa naj bo to prazna stena ali osamljen kot, kamor ne postavite niti lonca z rožo.

#3 AROMA
Glade / promocijsko gradivo

Za harmonijo pa je potrebno še nekaj več, kot le vizualna popolnost prostora in doma - veliko namreč šteje tudi vonj. Harmonijo namreč prinašajo dišave, ki vas bodo hkrati očarale in pomirile, navdušile pa bodo tudi vaše obiskovalce.

Glade aromatični sprej bo v vaš dom vnesel svežino, povezanost in mir. Avtomatično sproščanje arome bo poskrbelo, da bodo prostori ves čas prijetno odišavljeni, za dodatno mero harmonije pa lahko na gumb pritisnete tudi sami.

#4 POVEZANOST

Da boste med kosi pohištva, ki sicer delujejo vsak zase, dosegli sožitje in harmonijo, jih povežite s pomočjo preproge. Naj elementi ne stojijo v kotu sobe, nepovezani s preostalim pohištvom, ampak naj tvorijo celoto.

#5 ČISTKA

Na prehodu sezon se radi lotimo prenove, ponovne dekoracije, čistilne akcije omare ... zakaj ne bi enako naredili tudi z opremo doma? Da bi dosegli harmonijo, v svojem stanovanju ali hiši obdržite le pohištvo in dodatke, ki služijo svojemu namenu. Znebite se omarice praholovke in vseh poškodovanih ter strganih stvari, ki vam rušijo ravnovesje.

Foto: Profimedia, Glade / promocijsko gradivo

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Svet dišav (@svetdisav)