Dobro počutje Promocijsko sporočilo

5 načinov za prijetno osvežitev v poletni vročini

5. 7. 2024
Deli
5 načinov za prijetno osvežitev v poletni vročini (foto: Profimedia)
Profimedia

Poletje je čas počitnic, sprostitve in užitka, pa tudi sonca in vročine, ki lahko hitro postane kar precejšnje breme. Da pridete malo k sebi in vam soparni dnevi ne bodo pokvarili razpoloženja, smo zbrali 5 TOP predlogov za hitro in učinkovito osvežitev v vročih poletnih dneh. 

Vodni užitki  

Ko se začne temperatura približevati 30 stopinjam Celzija, je pametno čim prej poiskati možnost za skok v vodo. Ni važno, ali je to domač bazen (lahko tudi sosedov), bližnje kopališče, morje ali domača banja - voda vam bo zagotovo prinesla tako želeno osvežitev, poživila bo telo in vas pripravila na nove poletne izzive. Ob tem ne pozabite na zadostno hidracijo, ki je prav tako izjemnega pomena.

Klimatska naprava  

Dokazano je, da se naš planet vse bolj segreva, zato ne čudi, da se je status klimatske naprave iz nekoč luksuzne spremenil v nujno osnovno dobrino. Brez klime nam v vročih poletjih resnično ni več živeti, saj nudi takojšnjo osvežitev tudi ob najhujši pripeki. Vseeno velja opozoriti, da prevelika razlika med zunanjo in notranjo temperaturo ni ravno dobra za splošno zdravje, zato je treba paziti, da pri hlajenju prostorov ne pretiravate.  

Lahkotna oblačila  

Jasno je, da se v najhujši poletni vročini ne boste naokrog sprehajali v debelih bundah in volnenih puloverjih, a tudi napačen izbor poletnih oblačil lahko še dodatno potencia ža tako ubijalsko vročino. Prav zaradi tega je še kako pomembno, da se v poletnih mesecih oblačite v oblačila iz čim bolj naravnih materialov, kot so svila, bombaž ali lan. Ti namreč dihajo, obenem pa tudi hladijo telo in preprečujejo intenzivno znojenje. Za dodatni učinek bodo poskrbele svetle barve, ki odbijajo svetlobo, namesto da bi jo absorbirale in pretvarjale v toploto.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cedevita Slovenija (@cedevita.slovenija)

Prehrana, ki ne obteži želodca  

V vročih poletnih dneh si marsikdo ne more predstavljati, da bi jedel vročo juho, a ta naj bi dejansko pomagala pri osvežitvi. Podobno kot čaj, ki ga v arabskih državah radi ponudijo v hudi vročini. Vsekakor pa se je bolje izogibati težkim in pikantnim jedem, ki so težko prebavljive, tudi mastna hrana ni najboljša izbira. Nasprotno pa so prava osvežilna bomba lahko sadeži, zlasti tisti z veliko vsebnostjo vode (lubenica, ananas ...) in pa različne solate, ki vsebujejo veliko vitaminov, mineralov ter vlaknin.  

Osvežilna pijača  

Pijača je v vročih poletnih dneh nuja! V najhujši vročini je dobro popiti vsaj tri do štiri litre tekočine na dan, ki pa naj ne bo ledeno mrzla. Namesto sladkih sokov, alkohola in mehurčkov velja izbrati vodo, ki pa jo je dobro vsaj občasno obogatiti z vitamini, saj so tudi ti izjemnega pomena za dobro počutje. Kako to storiti? Tako, da si privoščite Cedevita vitaminsko vodo, nizkoenergijsko, negazirano osvežilno brezalkoholno pijačo s sadnimi kombinacijami, ki je bogata z vitamini, potrebnimi za dobro počutje in polnost energije.  

Promocijsko gradivo

Trem okusom vitaminske vode - Energising (limona in ananas), Feel Good (pomaranča in papaja) ter Relaxing (limona in granatno jabolko), - s katerimi je Cedevita, najljubša regionalna znamka vseh generacij, navduševala že lani, sta se ob otvoritvi letošnje poletne sezone pridružila še dva nova okusa: Body&Mind (limona in robida) in Focus (limeta in limonska trava). Vsak okus ima svoje ime, ki pove vse in vam v vsaki situaciji pomaga, da pridete malo k sebi.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cedevita Slovenija (@cedevita.slovenija)

Ime, ki pove vse  

Nova okusa Cedevita vitaminske vode Body&Mind ter Focus temeljita na osvežilnih citrusih ter robidi, ki so bogat vir vitamina C, kalcija, magnezija, kalija, betakarotena in bakra ter vsestransko pozitivno vplivajo na zdravje. Iz telesa preženejo strupe in poskrbijo za gladko ter bleščečo kožo. Med drugim vsebujejo snovi, ki zmanjšujejo vsrkavanje maščob, in vrsto eteričnih olj, ki preprečujejo nastajanje holesterola. Zaradi obilja vitaminov in mineralnih snovi limona in limeta pomagata do boljšega počutja. Uničujeta bakterije, znižujeta vročino, ugodno delujeta tudi pri glavobolu in pomanjkanju energije.  

Promocijsko gradivo

"Ko smo lani na štirih trgih (Slovenija, Hrvaška, Srbija ter Bosna in Hercegovina) predstavili vitaminsko vodo v treh različnih okusih, je bil odziv potrošnikov izjemno pozitiven, letos pa smo se odločili dodati še nove okuse,” je na predstavitvi konec maja povedala Svetlana Babić, Brand Building Manager Cedevita Slovenija in dodala: “V skladu s sloganom IME POVE VSE potrošnikom ne obljubljamo čudežev, temveč prinašamo okusno spodbudo v plastenki za prihajajoče poletne dni.”  

Reci tako, kot je!  

Cedevita vam ne more obljubiti, da boste postali super junaki. Prav tako vam ne more obljubiti dopusta v toplih krajih. Vam pa lahko obljubi, da boste po osvežilnih vitaminskih vodah boljša različica sebe. Preizkusite jih in odkrijte svoj TOP okus tega poletja!