5 stebrov lepega življenja

5 stebrov lepega življenja (foto: Profimedia) Profimedia
18. 9. 2016

Raziskovalci sreče delijo življenje na pet področij. Če so ta področja uravnotežena, smo uravnoteženi tudi mi – in srečni.

Zdravje

Dragocena dobrina, za katero pa je treba kaj tudi narediti: uravnotežena prehrana, telesna aktivnost, dovolj spanja in upravljanje stresa poskrbijo, da sta duh in telo zdrava. Kdor je bolan, mora še posebej dobro poskrbeti zase.

Finance

Sam denar nas sicer ne osreči. Je pa dokazano, da nas lahko denarne skrbi zelo obremenjujejo in terjajo od nas veliko moči. Zato je pomembno, da na tem življenjskem področju vzdržujete 'red' – vendar pa mu ne posvečajte preveč teže. Kajti pohlep ne prinaša sreče!

Odnosi

Ljudje smo družabna bitja. Za srečo potrebujemo stike z drugimi. Z družino, partnerjem, prijatelji. Za to se splača investirati nekaj časa in energije, negovati dobre odnose in skrbeti, da nismo preveč odvisni od drugih.

Osebnost

Drevesa rastejo zelo počasi, vendar pa neprestano. Če se rast ustavi, odmrejo. Podobno je z našo osebnostjo. Če vso energijo potrošimo navzven, zakrnimo navznoter. Toda smisel življenja lahko najdemo le v sebi.

Storilnost

Vsi želimo nekaj pokazati in ustvariti ter tako dobiti neko priznanje. Idealni polji za to sta poklic in hobi. Dobro dene, če se potrudite na teh dveh področjih.

Značke: sreča zdravje