5 znakov, da ste zdravi (Ne glede na vašo težo)

5 znakov, da ste zdravi (Ne glede na vašo težo) (foto: Profimedia) Profimedia
18. 8. 2023

Včasih je veljalo, da je naša telesna teža pokazatelj zdravja. A temu ni vedno tako! Preberite si 5 znakov, da ste zdravi, ne glede na to, kaj pravi številka na tehtnici.

Redna prebava

Zdrava in redna prebava je pomembna za celotno telo. Z odvajanjem iz telesa izločimo toksine in se na ta način lahko obvarujemo pred raznimi vnetnimi procesi.

Svetel urin

Kadar je vaše telo dovolj hidrirano, bo urin zelo svetle barve (ali celo prozoren). Poleg tega, da dovolj pijete, je tak urin lahko znak, da vaše ledvice dobro opravljajo svoje delo.

Redna menstruacija

Običajni menstrualni cikel traja med 21 in 35 dni. Če opažate, da vaš cikel traja manj ali dlje, se posvetujte z zdravnikom. V povprečju menstruacija traja 2 do 7 dni. Redni cikel lahko pomeni, da vaši reproduktivni organi dobro delujejo.

Čista koža

Koža je še en velik pokazatelj zdravstvenega stanja. Težave s kožo so pogosto posledica težav s hormoni ali izpostavljenosti stresu. Če je vaša koža čista in brez težav, je to zelo dober znak.

Miren spanec

Če pogosto težko zaspite, se zbujate ponoči, se zbudite zelo zgodaj, se zbujate izčrpani... Je vse to lahko pokazatelj najrazličnejših zdravstvenih ali celo psihičnih težav. Miren spanec je lahko odličen pokazatelj, da je z vami vse v redu.