6 slavnih introvertov, ki nas lahko naučijo veliko o uspehu

6 slavnih introvertov, ki nas lahko naučijo veliko o uspehu (foto: profimedia) profimedia
20. 12. 2020

Introvertiranost je lahko prednost, če jo znate izkoristiti v svoj prid. Poglejte, kako je uspelo tem slavnim osebam.

ELEANOR ROOSEVELT

profimedia

Prva dama, ki je imela več kot 348 tiskovnih konferenc in govorov, se je rada držala zase. Opisujejo jo kot nerodnega in tihega otroka, ki je odrasel v žensko z izjemnim čutom za depriviligiarne ne glede na raso in narodnost. 

BILL GATES

profimedia

Ko so ustanovitelja Microsofta vprašali, kako je tekmovati v svetu ekstrovertov, je odgovoril, da se tudi introverti lahko izkažejo kar dobro: "Če ste pametni, se boste naučili iz tega potegniti najboljše," je še dodal. Njemu gre precej več kot dobro, kajne?

ROSA PARKS

profimedia

Verjetno ob njenem imenu prej pomislite na ekstroverta, ki ne želi odstopiti svojega sedeža na avtobusu belemu moškemu, vendar je veljala za plašno in sramežljivo dekle, a pogumno kot lev. 

J. K. ROWLING

profimedia

Avtorica knjig o slavnem čarovniku Harryju Potterju svoj uspeh pripisuje sramežljivosti. Ko je dobila idejo za knjige, se je namreč peljala z vlakom, ki je imel veliko zamudo. Nikoli še ni bila tako navdušena nad zamislijo, vendar se je takoj znašla pred problemom, saj s seboj ni imela pisala, vprašati neznance pa si ni upala. Zato je med vožnjo več ur le razmišljala o zgodbi, ki je postajala vedno bolj resnična. 

ALBERT EINSTEIN

profimedia

Eden največjih znanstvenikov v zgodovini je verjel, da njegova kreativnost izhaja iz zadržanosti. Morda se spomnite njegovega citata: "Samota tihega življenja stimulira kreativen um."

EMMA WATSON

profimedia

Igralka je v enem izmed intervjujev dejala, da jo ljudje večkrat pohvalijo, ker ne zahaja v klube in se v medijih ne pojavlja v alkoholiziranem stanju. Zanjo kot pravi to ni bila zavestna izbira, je le introvertirana oseba, ki ji bolj paše samota kot nabito polni prostori.