6 spoznanj do katerih pridemo, ko postanemo zreli

6 spoznanj do katerih pridemo, ko postanemo zreli (foto: unsplash (Daiga Ellaby)) unsplash (Daiga Ellaby)
28. 8. 2020

V odrasli dobi se marsikaj spremeni, predvsem pa pridemo do spoznanj, ki se prej niso zdela tako očitna ...

1. Opravljanje nima smisla

Samo pomislite, kdaj ste od opravljanja odnesli kaj dobrega? Opravljanje drugih je ne le skoraj vedno žaljivo, ampak tudi neuporabno, izguba časa in ne prav zabavno. Poleg tega ugotovite, da vam osebe, ki jih opravljate, pravzaprav niso storile nič žalega. 

2. Nič ni narobe s tem, da česa ne veš

Nekdo postreže z novo informacijo in vas postane sram? Zakaj bi se sramovali tega, da ne veste vsega? Ko odrastete, namesto tega vedno vidite priložnost za učenje in spoznavanje česa novega. 

3. Sam spregovori o sebi

Ali o stvareh, ki so ti pomembne. Če ne boš povedal sam, nihče nikoli ne bo izvedel. Kolikokrat ste v preteklosti molčali, ko ne bi smeli ... Tega ne boste dobili nazaj, lahko pa sedaj, ko ste zreli, to spremenite. 

4. Reci NE ljudem, ki samo zapravljajo tvoj čas

Čas je dragocen in starejši kot smo, bolj se tega zavedamo. Več trenutkov želimo deliti z ljudmi, ki so nam zares blizu in vedno manj s temi, ki kradejo čas in oddajajo negativno energijo. Take v dobi zrelosti običajno spustimo iz svojega življenja. 

5. Imej se rad

Koliko časa smo v mladosti porabili za kritiziranje sebe, primerjanje z drugimi in poskuse, da bi ustrezali čisto vsem. Zdaj končno veste, da je najpomembneje, da se imate radi. Šele potem vas bodo lahko imeli radi tudi drugi. 

6. Klic mame ni nadležen

Ali klic brata, sestre, najboljšega prijatelja ... Ker jim želimo najboljše, in ker nas zares zanima, kaj prestajajo in kako se počutijo. Pravzaprav včasih mamo pokličemo kar sami in jo večkrat obiščemo.