8 navad, ki vam kradejo srečo

8 navad, ki vam kradejo srečo (foto: Priscilla Du Preez | Unsplash) Priscilla Du Preez | Unsplash
23. 5. 2019

Pravijo, da smo tisto, kar delamo. In to drži. Če vam vaše navade ne pomagajo, to pomeni, da vas ovirajo. Preberite, katere so še posebej nevarne in kako se jih znebiti!

1. Dajanje pozornosti nepotrebnim rečem

Imate prav vse, kar potrebujete za uspeh, zato se nehajte primerjati in obremenjevati z drugimi, pač pa namenite vso svojo energijo uresničenju lastnih želja!

Sprememba se lahko zgodi, ko vi prevzamete kontrolo. Manj razmišljajte o drugih in več ukrepajte! Samozavestno branite svoje ideje in zaupajte instinktom na svoji poti do zmage.

Vse, kar ne sodi na to pot, mora iti stran. Vključno z ljudmi, ki vas utrujajo in aktivnostmi, v katerih ne uživate. Vsak dan namenite čas uresničevanju svojih sanj in ne pustite, da vam karkoli iz okolice to prepreči.

2. Čakanje na pravi trenutek

Ob pravem času na pravem kraju … to je mit!

Noben trenutek ni sam po sebi popoln: samo vi jih lahko naredite takšne!

Mnogi ljudje čakajo na 'boljše čase' in iščejo en izgovor za drugim, da se ne bi lotili tistega, po čemer hrepenijo. Priložnosti gredo mimo in postanejo zagrenjeni … Ne bodite takšni tudi vi. Vsi imamo možnost, da iz sebe naredimo najboljše, kar lahko – če se temu zares posvetimo!

Nihče ni popoln in ko to enkrat spoznamo, lahko iz sebe v vsakem trenutku ustvarjamo osebo, na katero bomo ponosni. Začnite DANES.

3. Delo izključno zaradi zaslužka

Vsakršno delo, ki vam ne prinaša niti malo osebnega zadovoljstva ali možnosti za napredek in rast, je ječa. Ni treba, da ste super strastni glede svojega poklica – ta bonus imajo le redki – mora pa vam biti vsaj malo zanimiv.

Če hodite v službo samo zato, da boste lahko plačali položnice, zraven pa trpite, si boste vse življenje želeli, da bi bili nekdo drug. Le zakaj, če pa imate orodje, da iz sebe oblikuješ točno to, kar v sebi že veste, da ste!

Za vaše življenje gre! Samo enega imate – ali ni škoda časa, ki ga zapravljate?

4. Zadrževanje sovražnih občutkov

Kot je rekel Martin Luther King: »Tema ne more izničiti teme, to lahko stori samo svetloba. Sovraštvo ne more izničiti sovraštva, to lahko naredi samo ljubezen.«

Če vas prevevajo jeza in sovražna čustva, škodujete zgolj sebi. Počutite se slabo, imate negativne misli … ali je ta oseba tega vredna?

Bolj ko sovražimo, več sovraštva pritegnemo k sebi. Ne dovolite, da vas negativna čustva obvladujejo – prevzemite nadzor in enkrat za vselej obračunajte s sovraštvom.

Enostavno odklopite. Zadihajte na novo. Preusmerite pozornost na lepote, ki vas obdajajo. Dovolite si čutiti veselje in radost! To je veliko bolj zdravo.

5. Nenehna zaskrbljenost in strah

Kaj vas tare? Bo to še pomembno čez eno, dve leti? Čez deset let? Naš um se napaja z negativnostjo in bolj ko razmišljamo o stvareh, ki nas težijo, večje se nam zdijo.

Lahko pa rečemo STOP in uberemo novo pot. Vrtenje v krogu in neprespane noči ne bodo privedle do spremembe – vi ste tisti, ki se odločate, kakšno vrednost boste dali temu, kar vas mori.

Samo pomislite, kaj vse zamujate, ko se sprašujete, kaj bi bilo, če bi … Komu pomagate, če vas preveva zavist? Kaj imate od tega, da ste kar naprej jezni?

Zberite pogum in se soočite s svojimi strahovi. To vas bo osvobodilo.

Dajte, no. Morda pa sploh ne bo tako grozno, kot se zdi.

6. Iskanje in potenciranje drame

Vsi imamo kdaj slab dan. In to je vse, kar je – slab DAN. Eden izmed mnogih dni.

Dojemite ga kot takega in se veselite jutrišnjega dne. Nove priložnosti, nove izbire in nova doza učenja. Ali ni to čudovito razburljivo? Živi ste! Praznujte to in pozabite na tisto osebo ali situacijo, ki ste ji/mu danes dovolili, da vam pokvari razpoloženje.

Preberite TA nasvet: Zakaj je nesmiselno, da vam malenkosti uničijo dan

7. Prizadevanje, da bi vse naredili naenkrat

Če želite spremembo, začnite z majhnimi koraki. Sicer bo vse skupaj preveč stresno in zna se zgoditi, da boste na pol poti odnehali. Ustvarite si jasno vizijo in ji sledite – z razumevanjem, sočutjem, ljubeznijo in pogumom.

Nikar si ne prizadevajte, da bi spremenili druge. Spremenite sebe in svet se bo spremenil.

8. Oklepanje nekoga, ki vas ni vreden

Predolgo se že vleče. Če vas oseba dela nesrečne, morate temu odnosu narediti konec. Dovolj je bilo!

To ne pomeni, da vam ni mar – glede na to, kam vas je ta izkušnja pripeljala, je jasno, da osebi, s katero ste, ni prav nič mar za vas. Tega si ne zaslužite.

Zberite pogum in presekajte!

Hvaležni si boste … verjemite.

Preberite še:

VIR: Marc And Angel

Foto: Profimedia