8 skrivnosti nasmejanih in pozitivnih ljudi

8 skrivnosti nasmejanih in pozitivnih ljudi (foto: unsplash) unsplash
23. 3. 2020

Prava sreča in pozitivnost pride z vsakodnevnimi dejanji, z majhnimi koraki in z našo notranjo naravnanostjo. Ni lahek podvig, a je mogoč. Poglejmo si, kako. 

Pozitivni in nasmejani ljudje ...  
1. Razmišljajo s srcem

Ne rešujejo težav s pretiranim analiziranjem, z zaskrbljenostjo in ne podlegajo stresu. Srečni ljudje poslušajo glas srca, svoje občutke oz. intuicijo. 

2. Ljubijo proces 

Resnično srečni ljudje razumejo, da je bistvo v potovanju, v procesu, ki nas vodi do cilja. Vedo, da je tukaj in zdaj naš najpomembnejši del življenja.

3. Zanima jih neznano

Namesto da se bojijo neznanega ali da jih skrbi, kaj se bo zgodilo, se pozitivni ljudje osredotočajo na to, kar si želijo in se prepuščajo naravnemu toku življenja. 

4. Energijo vlagajo v ljubezen, ne v strah 

Izbirajo ljubeznive misli namesto reakcij, ki temeljijo na strahu. 

5. Oprostijo sebi in drugim 

Pokažejo ljubezen tudi ljudem, ki jih razočarajo. Ko zmoremo oprostiti sebi in drugim, lahko zares začutimo notranji mir. 

6. Spreminjajo svoj način razmišljanja

Srečni ljudje se vedno razvijajo, spreminjajo in gredo naprej. Ne držijo se ustaljenih vzorcev. Spreminjajo svoj način razmišljanja, svoje delo in hobije, spreminjajo svoje odnose in svoje delovanje v njih, zamenjajo kraj bivanja ali karkoli pač čutijo v sebi, da je potrebno. 

7. Dovolijo, da stvari in ljudje odidejo

Dovolijo, da situacije ali ljudje, ki jih "vlečejo nazaj", odidejo iz njihovih življenj. Ne bojijo se zaključkov in sprememb. Obkrožijo se z ljudmi, ki verjamejo v njih. 

8. Zavedajo se pomembnosti družine in prijateljev 

Na koncu pa se zavedajo, da je najbolj pomembno, da imamo nekoga radi, da se podpiramo in si medsebojno pomagamo. Tako lahko zares zaživimo izpolnjeno življenje. 

Prirejeno po: minimagazin.info