8 stvari, ki jih neodvisna ženska dela drugače (in zakaj je najboljša partnerica)

8 stvari, ki jih neodvisna ženska dela drugače (in zakaj je najboljša partnerica) (foto: profimedia) profimedia
10. 3. 2019

Bi zase rekli, da ste neodvisni? V čem se razlikujete od ostalih, ki se zdijo neodločni? Tu so stvari, ki jih neodvisne ženske delajo (ali delate) drugače.

Zagotovo imate v svoji bližini vsaj eno neodvisno žensko, ki jo občudujete. Vas zanima, kaj počne drugače kot drugi?

1. Sama sprejema odločitve, saj je ne skrbi, da bi sprejela napačne. Ko nekoga prizadane, sama razmisli, kaj bi bilo najbolje narediti. Enako ravna pri težavah in tudi dobrih priložnostih, ki se ji ponudijo. Ne čaka, da bi se kdo odločil namesto nje. Pravzaprav tega niti ne dovoli. Sama se najbolje pozna, zato ve, kako mora ravnati.

2. Stvari počne sama in je to niti najmanj ne moti. Obožuje druženje s prijatelji, vendar se po nakupih rada odpravi sama. Prav tako se dobro počuti, ko le v svoji družbi srka skodelico kave in opazuje dogajanje na ulici. Sama se odpravi na krajši izlet pa tudi nekam daleč, saj ne čaka, da ji priložnost spolzi iz rok. Ne bo se odpovedala določenim stvarem le zato, ker bi morala iti sama.

3. Tvega, ker se zaveda, da brez tega včasih ne bi dosegla tako visokih ciljev. Ne uspe ji vedno, ampak se zna pobrati in nadaljevati. Dobro oceni, kdaj bi morala tvegati in kdaj je bolje ostati previden.

4. Ne odlaša in ne prelaga na jutri, ampak naredi, kar je potrebno narediti. Čeprav ji nekatere naloge v službi niso ljube, se jih loti takoj. Ne čaka, da bi začel kdo drug, ampak se posveti opravkom, da bo čim prej končala in imela čas zase. Ne odlaga niti gospodinjskih in drugih opravil, zato nima grehov iz preteklosti in je ne spremlja slaba vest, da česa ni opravila. To še dodatno okrepi njeno samozavest.

5. Ne čaka na maj. Niti na dobro službo, ljubezen, priložnost za sanjsko potovanje … Ukrepa, vloži veliko truda in doseže vse, kar si želi. Ve, da se stvari ne bodo zgodile same od sebe, zato ne izgublja časa s čakanjem in pritoževanjem.

6. Jasno pove resnico, tudi ko je boleča. Ni brezčutna, vendar vseeno pove, kar misli. Če meni, da vam obleka ne paše, vam bo svetovala, da je ne kupite. Ko naredi napako, odkrito prizna. Tudi ko ostali naredijo kaj narobe, jih opozori. Ne mara laži in prekrivanja, saj se zaveda, da vse to škoduje odnosom.

7. Zadovoljna je s tem, kar naredi, zato ne potrebuje nenehnega potrjevanja. Ponosna je nase ob velikih in majhnih dosežkih in jih rada proslavi s prijateljem. Vendar za svoje delo ne potrebuje nenehnega prikimavanja in spodbude, saj se zna motivirati sama. Prav zato je tako zanesljiva in ji ljudje radi zaupajo tudi bolj odgovorne ter občutljive stvari.

8. Ne pritožuje se, saj je to izgubljanje časa. Naredi, kar mora, da se bo lahko posvetila pomembnejšim stvarem. Zato tudi ne opravlja in v njeni družbi ne boste našli opravljivk. Negativnost hitro odstrani s svojega življenja, saj je za srečo ne potrebuje.

In je tudi najboljša partnerica, saj:
  • Zna preživeti brez druge polovice. Zato vas ne sili izbirati, ali boste čas preživeli z njo ali s prijatelji.

  • Druge polovice ne potrebuje, ampak si je želi.

  • Zna poskrbeti zase. Če bi živela sama, bi se znašla tudi na področjih, ki ji niso pisana na kožo.

  • Spodbuja k doseganju ciljev.

  • Ljubi vas takšnega, kot ste.

Preverite tudi: Za vse ženske, ki najdejo svoj navdih v naravi