9 načinov za veselo in pozitivno staranje

9 načinov za veselo in pozitivno staranje (foto: Profimedia) Profimedia
4. 8. 2017

Najbolj privlačni ljudje so tisti, ki se dobro počutijo v svoji koži ne glede na svojo starost.

Kaj imajo skupnega tisti, ki se veselo in dostojanstveno starajo?

 1. So aktivni zato, da bi bili močni in zdravi ter ne zato, da bi bili nenormalno vitki

Najbolj pomembno je vzdrževanje fizične moči, ki omogoča, da lahkotno delujemo v vsakodnevnih aktivnostih. Po podatkih medicine naj bi po 45. letu starosti na leto izgubili 1 odstotek mišične mase, zato nam trening za moč in izgradnjo mišic pomaga, da ostanemo močni ne glede na svoja leta.  

2. Stres ima na njih manjši vpliv

Številne študije so dokazale, da stres močno pospeši proces staranja (tudi do deset let hitreje!). Stres že samo na fizičnem telesu pušča posledice kot so: nespečnost, podočnjaki, dehidracija koče, izpadanje las... Zato ne pozabite na sproščanje ter čas zase. 

3. So brez občutka krivde in jeze

Če vztrajamo v preteklosti, si onemogočamo življenje v sedanjosti pa tudi prihodnosti. Zavedati se moramo, da je bila vsaka naša napaka lekcija, ki nas je oblikovala in okrepila. 

4. Vsak dan se trudijo naučiti nekaj novega

Ne glede na starost, nas radovednost in strast ne smeta nikoli zapustiti. To je tisto, kar nas dela žive, zato moramo vsak dan poskusiti nekaj novega, drugačnega in se upreti monotonosti ter rutini.

5. Ženske ne pretiravajo s prekrivanjem let

Vsi se radi lepo oblečemo in uredimo. Dokler z ličili poudarimo svojo lepoto, zakrijemo kakšno “nepravilnost” in še vedno izgledamo naravo, je to lahko dobro. A pretirana uporaba kozmetičnih preparatov in ličil lahko še dodatno maši pore in škodi naši koži.

6. So pozitivni

Slab občutek zaradi staranja ni še nikogar pomladil. Energija, ki jo nosimo v sebi je tista, ki se odraža tudi na zunanjosti. Študije so tudi pokazale, da imajo pozitivni ljudje za razliko od pesimistov kar 58 odstotkov več možnosti, da živijo dlje. 

7. Dovolj spijo

Nikar ne podcenjujte vplivov spanja na kožo, lase, energijo ter razpoloženje.

8. Jedo in pijejo za zdravje

"Kar ješ, to si" - v starosti zares pride do veljave. Kvalitetna hrana, sveža, polna vitaminov in mineralov vpliva na počasnejše staranje.

9. Sprejemajo spremembe na svojem telesu odprtih rok

Živimo v času anti-age industrije, botoksov in ostali estetskih vplivov, ki na nas oblikujejo še dodatne pritiske. A vse to je nepotrebno, če delamo na fizičnem in duhovnem zdravju, če delamo dobra dela, se veliko smejimo in sprejemamo, kar nam življenje prinaša. 

Staramo se, juhu!

Prirejeno po: lovesensa.rs

Značke: staranje