Horoskop: To je 6 najbolj samozavednih astroloških znamenj

Horoskop: To je 6 najbolj samozavednih astroloških znamenj (foto: Unsplash/Thought Catalog) Unsplash/Thought Catalog
19. 1. 2018

Samozavedanje je zelo pomembna lastnost posameznika in četudi jo mnogi včasih zamenjujejo za samozavest in celo egocentričnost, se od njiju zelo razlikuje.

Samozavedanje pomeni globoko razumevanje svojega obnašanja, čustev in misli. To vam dovoli, da tako sebe kot druge obravnavate s prijaznostjo in sočutjem, kar privede do tega, da v življenju doživite manj konfliktov. V svoji koži se počutite dobro in kljub temu da delate na tem, da boste vsak dan boljši, vam je všeč, kdo ste zdaj.

Poglejte, če ste tudi vi eden izmed 6 samozavednih astroloških znamenj:

Škorpijon

Škorpijoni razumejo, da če sebe postavijo na prvo mesto, to ne pomeni, da so sebični. Vedo, da gre za nekaj več kot občutke in da njihova čustva ne bi smela biti edini vpliv na to, kako živijo.

Skušajo živeti tukaj in zdaj ter delajo na tem, da vidijo stvari takšne, kot so – ne na negativen način, ampak realističen, a hkrati pozitiven.

Škorpijoni vedo, da je v redu čutiti tisto, kar čutijo v danem trenutku, saj zanikanje čustev vodi do vrste težav.

Devica

Device za svoje napake prevzamejo odgovornost. Vedo, da je lažje kriviti druge, a na koncu jim to prav nič ne pomaga, še posebej pa ne v razmerjih. Zavedajo se, da so prav one skupni imenovalec v vseh svojih razmerjih in da 100% prelaganje krivice na partnerja ni ne zdravo ne v pomoč.

Imajo dovolj samozavedanja, da se iz svojih napak učijo in naslednjič poskušajo biti boljše. Ne bojijo se "kopati" nekoliko globje in pogledati, kdo resnično so, saj se zavedajo, da je spoznavanje tistih svojih delov, ki v preteklosti niso "delovali", ključ do tega, da so kar se da najboljše.

Tehtnica

Tehtnice svoje samozavedanje pokažejo na način, kako se smiselno povežejo z drugimi. Nimajo samo svojega pogleda na stvari, ampak lahko na njih gledajo tudi s perspektive drugih ljudi.   

Nagnjene so k temu, da predelajo vse, kar jih je v preteklosti prizadelo in so zmožne ljudi obravnavati s prijaznostjo in sočutjem. Rade imajo čim manj konfliktov in zaradi samozavedanja imajo spretnost, da jih umirijo. Eden izmed načinov, kako to storijo (oziroma se jim izognejo), je pozitivno in proaktivno obnašanje.  

Bik

Biki so dovolj samozavedni, da vedo, da ne želijo porabljati časa ali energije s stvarmi, ki jim niso pomembne ali jih ne želijo. Niso takšni, da bi kar rekli ali pa lažno napeljali na to, da so samozavedni, saj vedo, da gre za več, kot samo to, da veš, kdo si: dejansko gre za to, da si takšen in to tudi sprejemaš.

Ko vedo, da je nekaj pravilno, to ve vsaka celica njihovega telesa in nekaj za to tudi naredijo. Ne pretvarjajo se, da so nekaj, kar v resnici niso in ne zanikajo nobenega vidika svoje osebnosti. Biki so dovolj pogumni, da živijo do sebe pravično življenje in če to komu ni všeč, se lahko preprosto umakne.

Kozorog

Večina kozorogov ve, da ni dobro en problem spremeniti v deset njih. Manj jim je pomembno "kako" kot pa "kaj mi je na poti in kako lahko to zaobidem?" Zavedajo se, da je potrebno vložiti ogromno energije v tisto, v čemer si želijo uspeti.

Lahko jih kritiziramo, pa tega ne bodo vzeli osebno, saj se zavedajo, da se odziv, ki so ga dobili, ne nanaša na njih same, ampak njihovo delo ali vedenje. Kozorogi imajo močan občutek jaza, kar jim omogoča, da sprejmejo tako gotovost kot negotovost, saj vedo, da preveč enega ni dobro. Stremijo k ravnotežju v življenju, saj so takrat najbolj produktivni.

Vodnar

Vodnarji verjamejo, da je to, kar si sami mislijo o sebi, veliko bolj pomembno od mnenja drugih, saj morajo konec koncev živeti sami s seboj in s svojimi dejanji. So idealisti, ki delajo na izboljšanju sveta in naredijo vse, kar lahko, da pomagajo drugim.

Vodnarji imajo visoko stopnjo samo-sprejemanja, kar jim pomaga pri tem, da tudi druge (in njihove čudne navade) lažje sprejmejo. Imajo zelo jasno razdelano, kaj jim je pomembno in živijo tako, da to tudi izpolnjujejo.

Preberite še: Veste, zakaj bi morali vsak večer pred spanjem na stopala nanesti eterična olja? (VIDEO)

Priporočamo tudi: 7 prednosti popoldanskega spanca.