Kako lahko investirate vase? Si boste podarili kaj od tega?

Kako lahko investirate vase? Si boste podarili kaj od tega? (foto: Profimedia) Profimedia
22. 12. 2021

Naj bo letos po smrečico tudi kaj, kar boste podarili samemu sebi. Kaj, s čimer boste investirali VASE. 

Kako vse lahko investirate vase? Nekateri načini so povsem preprosti ...

KONČNO si zastavite cilje in uresničite želje

Če začnemo s cilji, ste si jih sploh zastavili? So realni in uresničljivi? Ali pa si jih sploh ne upate dati? Dobra investicija vase je, da na list papirja zapišete svoje cilje in tudi korake, s katerimi boste prišli do njih. Potem pa se kar takoj lotite uresničevanja!

Kaj pa želje? Imate jih, kdaj pa jih boste uresničili? Izgleda, kot da nikoli ni pravi trenutek ... Medtem pa čas mineva in počasi tudi priložnost, da boste kdaj dosegli, kar si že dolgo želite. 

Hrana za možgane

Znanja vam ne more nihče vzeti, obogati pa vas veliko bolj kot denar. Zato razmislite, kako boste v novem letu nahranil svoje možgane. Lahko si pod smrečico položite novo knjigo, se vpišete na tečaj, izpopolnite tuj jezik, pridobite dodatna znanja s področja službe ... Za to vam ne bo nikdar žal. 

Čas v tišini

Podarite si čas, ki ga boste preživeli sami in dobro izkoristili. 

Če ste po naravi introvertirani, vam to ne bo povzročalo veliko težav, saj potrebujete nekaj časa zase, da si napolnite baterije in se lahko kasneje posvetite drugim. Ekstroverti pa se lahko časa v samoti malce bojite - za vas bo to nov izziv. Stopite iz svoje cone udobja in se peljite na skodelico kave, zjutraj pojejte zajtrk v tišini, popoldne si vzemite nekaj trenutkov samo zase ... 

Imeli boste čas, da premislite o težavah, situacijah čez dan in predelate svoja čustva. 

Poslušajte svoje telo

Kako se počutite, ko pojeste mastno hrano in kako, ko si doma pripravite zdrav obrok? Telo vam jasno sporoča, kaj ima raje in po čem bolje deluje. 

Zakaj si ne bi torej obljubili, da se boste (končno) posvetili prehrani in ugotovili, kaj vašemu telesu ustreza in kaj ne, večkrat obroke pripravili doma ter si še vedno privoščili sladico, ampak v omejenih količinah? Ne pozabite tudi na gibanje. Izgovor "nimam časa" ni več v modi. Lotite se tudi tega področja! Hvaležni si boste že sedaj, ko začnete čutiti dobre posledice, še bolj pa v starosti, ko boste še vedno gibčni in z manj možnosti za poškodbe. 

Obdajte se z ljudmi, ki navdihujejo in podpirajo

Verjetno se v vaši bližini "skriva" vsaj en čustveni vampir ali negativno nastrojena oseba, s katero preživite nekaj časa. Zakaj to počnete? Če se po druženju z nekom počutite slabše kot prej, bi morali odnos prekiniti. To je veliko bolje kot se počasi spreminjati v negativno mislečo osebo, se začeti pritoževati in v vsem videti slabo. 

Investirajte vase tudi tako, da se obdate z ljudmi, ki verjamejo v vas, vas podpirajo, navdihujejo, narišejo nasmeh na obraz in nasmejejo do solz.