Kako premagati anksioznost? TO vam narekuje vaš horoskop

Kako premagati anksioznost? TO vam narekuje vaš horoskop (foto: Danielle MacInnes | Unsplash) Danielle MacInnes | Unsplash
9. 5. 2019

Vsak izmed nas gre v življenju skozi različne lekcije. Preberite, kaj vam narekuje vaš horoskop in kako s pomočjo svojega znamenja že enkrat in za vselej obračunati s strahom, krivdo in odlašanjem pri pomembnih odločitvah!

Oven

Po dolgih letih hrepenenja in negotovosti končno prihajate v stik s seboj. V zadnjih nekaj mesecih ste dobili bolj jasno sliko o tem, kdo ste in kaj hočete. Kako navdušujoče! Zapomnite si, da je vaša edina naloga ostati zvesti svojim željam, neustrašno korakajte po zastavljeni poti. Če do cilja še niste prišli, nič hudega … Vizualizirajte, kakšno življenje hočete in ga začnite živeti tukaj in zdaj!

Ne prelagajte lastne sreče na pozneje, ne zadajajte si nemogočih ciljev v smislu: ko to dosežem, potem pa se bom pa res posvetil/a sebi … Energija, ki jo vložite v uresničenje svojih sanj je tista, ki bo določila, kako uspešni boste in kakšna bo vaša usoda.

Bik

Začenjate spoznavati, da ni treba, da vam je v življenju ves čas težko. V zadnjih letih ste šli skozi obdobje velike rasti in zdaj ste pripravljeni na novo poglavje ... ne bojte se novosti! Sprejmite, da se življenje ne vrti le okoli službe, spanja in plačevanja položnic.

Pozabite na občutke krivde, če ne izpolnjujete vseh pričakovanj okolice. Počnite tisto, kar izpolnjuje vas! Ko enkrat ustvarite svoj lastni raj, vas ne bo mogel nihče vleči nazaj. Naj vas strah ne drži v precepu – razumite ga kot signal sprememb.

Dvojčka

Preveč časa ste že zapravili z ugajanjem drugim. Zdaj je trenutek, ko morate poskrbeti zase in za svojo srečo! Šli ste skozi težke čase v odnosu, skrbel vas je prihodek, nenehno ste bili pod stresom … dovolj! Sprejmite se in se osredotočite na tisto, kar si želite.

Uživajte v malih stvareh, naučite se ceniti pozornosti, ki vam polepšajo dan. Nenehna zaskrbljenost ne pelje nikamor, samo v še večjo agonijo. Izostrite svojo notranjo moč in zaživite življenje, ki ste ga vredni.

Rak

Ste v prehodnem obdobju, to je dejstvo. Stres pa tokrat ne prihaja iz vas samih, pač pa iz okolice, ki se ne zna soočiti z lastnimi čustvi. Zdaj ste na poti do globljega razumevanja samih sebe in ko enkrat spoznate, kdo ste, boste vedeli, kaj vas osrečuje in kaj ne.

Negujte svoja prepričanja in vrednote, ne glede na to, kaj pravijo ostali. Če čutite, da je čas za veliko spremembo, vedite, da ste varni na tej novi poti. Strah je nekaj normalnega, a ne smete pustiti, da vas zablokira. Drugo leto boste želi sadove svojih odločitev, zato bodite previdni pri tem, koga poslušate ... poslušajte le svoje srce!

Lev

Zelo ste utrujeni od nenehnih bitk s seboj, s svojim telesom, z odnosi in s svetom, ki vam ni po godu. Dobra novica je, da vam ni treba več vlagati energije v to – čas je, da spoznate, da vaše težave izvirajo iz pomanjkanja sprejemanja samih sebe.

Zavedajte se, da vam je dovoljeno biti to, kar ste. Vredni ste občutij veselja in kdor misli drugače, mora zapustiti vaše življenje. Odločitev naj pride od znotraj – sveta ne morete spremeniti, lahko pa spremenite sebe in svoj pogled. To vas bo ozdravilo.

Devica

Dovoljen vam je neuspeh. Dovoljena vam je nepopolnost. Povsem v redu je, če želite iztrgati nekaj zadnjih strani v vaši knjigi življenja in začeti na novo. Večina strahov, ki jih gojite v odnosu do sebe, je iluzija.

Naučiti se morate verjeti, da ste povsem v redu takšni, kakršni ste. Nihče ni popoln in da to zahtevate od sebe, je veliko breme, ki vas kar naprej ustavlja. Sprejmite, da ste unikatni in začnite cenite svoje lastnosti, sicer ne boste nikdar našli notranjega miru.

Tehtnica

Ste v prelomnem obdobju in pomembna je ena sama stvar: zavedanje, da se bodo razburkane energije kmalu umirile. V letu 2016 ste cveteli, v 2017 pa ste se morali kar veliko prilagajati. Od takrat naprej ste v nenehnem krču, bojite se zaupati. Treba bo pustiti preteklost za seboj in objeti novo.

Če odmislite strah in začnete gledati naprej namesto nazaj, boste zopet zacveteli – tako na poslovnem kot na čustvenem področju! Dovolj je bilo polovičarskega življenja – bodite ponosni na svoje pretekle dosežke in vztrajno korakajte po svoji poti. Zna se zgoditi, da se boste vmes korenito spremenili, ampak to je samo dobro za vas.

Škorpijon

Čaka vas zahtevna odločitev, ki bo oblikovala vaše novo življenje. Zdaj se morda počutite kot v vicah, tehtate, kaj je prav in kaj narobe  … ne morete se odločiti. Vprašaje se: Ali si želite vse življenje preživeti z osebo, s katero ste trenutno v odnosu, ali pa še naprej opravljati vaš poklic? Če ne, zakaj ste še vedno v zvezi, oziroma, zakaj ste še vedno v tej službi? Ali se vidite s to osebo ali na tem delovnem mestu tudi čez 3, 5, 7, 15 let? Če je odgovor ne, razmislite o tem, da bo treba čimprej razširiti polje iskanja.

Čas je za dobro presojo. Vzemite si čas in prisluhnite svojemu srcu – nikomur niste ničesar dolžni, samo eno dolžnost imate: da ste pošteni do sebe in da živite življenje, ki vas navdaja z veseljem, ne pa z muko. Globoko vdihnite in sprejmite tisto težko odločitev. Boste videl: ko se enkrat odločite, bo vse lažje!

Strelec

Čutite, da ste na točki velike spremembe. Življenje, ki ste ga živeli do sedaj, vam ne odgovarja več. Globoko v sebi veste, da si želite več in da zmorete več. Problem vam povzroča ubesedenje tega, kar si želite spremeniti.

Čas je, da se nehate kaznovati za neuspehe in da spoznate, da je vaša želja po spremembi pravzaprav edina motivacija, ki jo potrebujete. Strah je prisoten, seveda. Tu je zato, da vas opominja na potencial, ki ga skrivate. Prenehajte se skrivati. Fokus na tisto, kar si želite in akcija!

Kozorog

Že nekaj časa čutite, da se mora nekaj spremeniti. Morda vas trenutna služba ne izpolnjuje več. Morda še vedno razmišljate o že zdavnaj končani zvezi. Vse preveč razmišljate o svoji preteklosti in to ni zdravo. Namesto, da bi se osredotočili na pozitivno, vas vleče nazaj.

Vaš izziv je, da sprejmete vse, kar vam več ne odgovarja in potem začnete aktivno delati na tem, da pride do spremembe. Če vas pri tem ovira ego, je čas, da ga presežete in se začnete posvečati stvarem, ki vas osrečujejo, ne pa žalostijo.  

Vodnar

Dobro veste, kako je biti močan, uspešen in ponosen … ampak kaj se zgodi, če ob tem niste prizemljeni, hvaležni in skromni ter prijazni do drugih? Zdaj je priložnost, da razmislite o svojem značaju in nehate početi stvari, ki vas speljejo na stranska pota.

Ko ste soočeni z izzivi, se poskušajte zavedati, da je treba druge tretirati tako, kot želite, da bi oni tretirali vas, in da iskrenost odpira mnoga vrata. Vaša dejanja imajo pogosto negativen vpliv na druge in prej ko to spremenite, prej boste pomirjeni s seboj. Postanite prijaznejši do drugih in s tem tudi do sebe.

Ribi

Nikoli ni prepozno, da začnete znova. Ni se vam treba zadrževati na starih poteh in se kriviti za vse, kar vam je spolzelo iz rok. Če vam ni všeč, kjer ste, porušite staro in zgradite nove temelje.

Ne določa vas tisto, kar ste storili v preteklosti, pač pa to, kako gledate na vse te lekcije. Ko um osvobodite podoživljanja preteklih dogodkov, lažje zadihate in se pripravite na nove podvige. Prakticirajte čuječnost in instinktivno boste vedeli, kaj je prava smer ... Še vedno imate čas, da uresničite svojo vizijo. Le pogumno!

Preberite še:

In preverite: 5 toksičnih prepričanj, ki se jih znebite ta trenutek (ker zastrupljajo um in srce)

Vir: Thought Catalog

Foto: Profimedia