Kako pravilno posesati dom in katerim napakam se je potrebno izogniti

Kako pravilno posesati dom in katerim napakam se je potrebno izogniti (foto: Samsung) Samsung
29. 10. 2021 Promocijsko sporočilo

Tudi sesanje doma ima svoja pravila, je pa veliko enostavnejše, če se ga lotite z zmogljivim in lahkim sesalnikom, kot so Samsung sesalniki serije Jet, za katere niso izziv niti preproge.

Če ste mislili, da pri sesanju ni nobenih pravil in je vsako sesanje pravilno sesanje, ste se motili ...

Sesanje se pomeni samo tega, da vklopite sesalnik in se sprehodite z njim po prostoru, ta pa bo medtem posesal vso umazanijo in prašne delce. Če boste sesali narobe, boste prostor očistili le napol, če se boste opravila lotili pravilno, pa boste ujeli večino umazanije in prahu, ki se je nabral po tleh, znebili pa se boste tudi najmanjših, mikroskopskih delcev, ki jih niti ne vidite.

Če boste pri tem uporabili še zmogljiv sesalnik, kot so Samsung sesalniki serije Jet, pa je čisti dom zagotovljen.
Redno in počasi

Kot prvo sesanje mora postati del vaše tedenske, če imate mačka ali psa, pa dnevne rutine. Ne čakajte, da se na tleh nabere toliko umazanije, da bo vidna. In ne čakajte, da se prah in drugi delci zažrejo v preprogo, ker boste tako po nepotrebnem spodbujali težave z dihanjem, sploh če imate v družini astmatika. Postavite si redne termine za sesanje in se jih držite.

Obenem si postavite prioritete, katerim površinam boste namenili največ časa. Tla na hodnikih, predsobah, v kuhinji in dnevni sobi se ponavadi umažejo najbolj, ker jih tudi največ uporabljamo. Hodniki so na udaru predvsem zato, ker v stanovanje stopimo z umazano obutvijo. Tu se bo nabralo tudi največ nečistoče, zato jih tudi največkrat sesajte. Če boste celoten dom posesali enkrat tedensko, potem površine, po katerih hodite največ, posesajte vsaj še enkrat v tednu.

Najprej brisanje prahu, potem sesanje

Ko se boste lotili sesanja, si vzemite čas. Prej pa pobrišite prah v stanovanju, ker si boste, če ga boste brisali po sesanju, s tem naredili medvedjo uslugo, saj bo pri brisanju prahu velik del umazanije padel tudi na posesana tla.

Ko boste obrisali prah, se pogumno lotite sesanja. Pokončni Samsung sesalniki Jet so tako lahki, da sploh ne boste vedeli, da ga držite v rokah. Jet sesalniki tehtajo le okoli kilograma in pol, obenem pa se pri sesalnikih Jet lahko poslovite tudi od vlečenja kabla, saj baterija, ki je zelo hitro napolnjena, omogoča 40 minut neprekinjenega sesanja.

Samsung
Sesajte počasi in v vseh smereh

V 40 minutah boste posesali stanovanje, tudi če si boste vzeli čas. Čez površino, ki jo sesate, namreč ne smete hiteti, ampak jo morate sesati počasi, da sesalnik res zajame vso umazanijo. Pri tem sesalnik potiskajte naprej in nazaj ter levo in desno, da res očistite površino, medtem ko čez preprogo sesalnik potisnite naprej in nazaj še večkrat, da “zmehčate” tekstil in se delci umazanije osvobodijo iz njega. Iz več smeri boste posesali površino, bolj čista bo!

Sesalniki serije Jet vam bodo pri tem pomagali tudi z izjemno močjo sesanja in digitalnim invertnim motorjem, ki poleg zagotavljanja moči ohranja tudi visoko stopnjo energetske učinkovitosti. Večciklonska struktura ciklonske šobe pa ujame tudi najmanjše prašne delce.

Očistiti je treba tudi sesalnik

In da, potem ko posesate, morate očistiti tudi sesalnik. Najpomembnejše je, da izpraznite posodo, v kateri se je nabrala umazanija. To storite tudi, če ni čisto polna, ampak je denimo samo napol polna, saj prazna posoda prispeva k učinkovitejši moči sesanja. Pri Samsung sesalnikih serije Jet ni nič enostavnejše od tega. Cela posoda za prah, vključno z večciklonskim sistemom, je popolnoma pralna, tako da jo lahko ustrezno vzdržujete, odstranite pa jo lahko tudi brez snemanja cevi z ohišja, le nagnete jo in iz nje stresete prah. In sesalnik bo že pripravljen za naslednje čiščenje.

Več informacij o Samsung sesalnikih serije Jet najdete na spletni strani samsung.si.

Samsung za določene modele Samsung sesalnikov, kupljene v obdobju med 1. 9. in 31. 12. 2021, v sklopu posebne promocije daje kar 5-letno garancijo. Več informacij o promociji 5 let garancije najdete tukaj

Samsung