Kako se je Ellie Goulding spopadla s paničnimi napadi

Kako se je Ellie Goulding spopadla s paničnimi napadi (foto: Profimedia) Profimedia
9. 5. 2017

Poleg tega, da britanska pevka Ellie Goulding že leta polni arene po vsem svetu, je izven studia in koncertov tudi t. i. 'fitnes junkie'. Telesna aktivnost ji je pomagala premostiti tudi psihične težave. 

Biti svetovno znana zvezda in imeti nešteto oboževalcev po vsem svetu ne pomeni nujno samo pozitivnih stvari. Britanska pevka je namreč leta trpela za aksioznostjo in imela panične napade.

Ellie je za portal wellandgood.com povedala: "Moje življenje se je popolnoma spremenilo, ko se je leta 2010 moja kariera pričela povzpenjati. Bila sem presrečna, seveda – deliti svojo glasbo s svetom je bila moja želja, na kateri sem delala leta – a vse se je zgodilo naenkrat. Kar naenkrat sem živela sama v Londonu in vse se je dogajalo tako hitro. Pričeli so se napadi panike, najbolj strašljivo pa je bilo to, da jih je lahko sprožilo karkoli. Včasih sem si pokrila obraz z blazino, kadar sem morala hoditi od avta do studia. Moje novo življenje pop zvezde ni bilo tako glamurozno, kot so mislili moji prijatelji doma. Na skrivaj sem resno trpela, psihično in čustveno.

Mislim, da je bil del, ki je sprožil panične napade ta, da se nisem počutila dovolj samozavestno, da bi verjela vase. Strah me je bilo, da nisem bila dovolj dobra pevka, kot so vsi mislili, da sem.  Strah me je bilo, da bom ljudi razočarala, pa tudi sebe.

Ko sem bila naprošena, da nastopam na podelitvi Grammy nagrad – velika čast, vendar, kot si lahko mislite, zelo živce parajoče. Preden sem odšla na oder, sem se pogovorila sama s seboj. Na živce mi je šlo, da sem bila paralizirana od živčnosti vsakič, ko sem nastopala na televiziji. Povedala sem si, da sem točno tam, kjer moram biti, in če ljudje verjamejo vame, je čas, da tudi sama začnem verjeti vase.

A bil je še en način, kako sem našla svojo notranjo samozavest: boksanje in kickboxing. Obožujem dodatno dozo adrenalina. Biti fit ne pomeni ur in ur preživetih v telovadnici; ključ je, da najdeš vadbo, ki jo imaš zares rad.

Ker so po mojem mnenju telovadnice bolj dominirane z moškimi, imam raje vadbe, kot je bootcamp ali TRX. Več kot sem opravila vadb in trenirala s svojim trenerjem, bolje sem se počutila sama s seboj.

Pa ni šlo za spremembo v moji zunanjosti, vendar, da sem videla in čutila sebe bolje in se počutila močnejše.

Ta občutek se je prenesel tudi na druga področja mojega življenja in sedaj resnično čutim, da vadba – katerakoli ti ustreza – je dobra za dušo.

Še vedno sem živčna pred nastopi, imam tu in tam napad anksioznosti, vendar me ne ohromi tako kot včasih.

Potrebovala sem čas, vendar sem sprejela, da se vsakdo počuti živčno pred nastopom – ne samo jaz. In sedaj, ko verjamem vase bolj, se ta samozavest pojavi, ko vadim, pojem na odru ali sem doma sama s seboj."