Kakšne navade imajo ljudje, ki jim ne uspe doseči zastavljenega?

Kakšne navade imajo ljudje, ki jim ne uspe doseči zastavljenega? (foto: profimedia) profimedia
6. 8. 2019

Bodite pozorni, da se jim boste sami izognili. 

Vsi se vsaj v določenem delu življenja nagibamo k temu, da bi izpolnili, kar si zadamo in napredovali. Nekaterim to odlično uspeva, drugi do cilja potrebujejo malce dlje, tretji so vedno znova neuspešni. To lahko pripišemo nekaterim navadam, ki preprečijo, da bi dosegli, kar si zastavijo. 

Ne znajo prisluhniti

Če hočemo napredovati in se povzpeti višje, moramo veliko poslušati in se učiti od drugih. Kadar to zavračamo, upoštevamo le sebe in ne dovolimo, da bi drugi izrazili svoje mnenje, si bomo storili več škode kot koristi. Pozitivne kritike bi morale biti vedno dobrodošle, saj običajno pridejo od ljudi, ki želijo, da uspemo. Zakaj jim torej ne bi prisluhnili? Če ne boste pripravljeni poslušati, tudi ne boste vedeli, kaj si ljudje zares mislijo o vas, vaših projektih in delu. Kako boste torej lahko naredili nekaj, kar vas bo pripeljalo do vašega cilja?

Družijo se z napačnimi ljudmi

Pravijo, da smo skupek petih ljudi, s katerimi preživimo največ časa. Zato dobro premislite, s kakšnimi osebami se boste obdali. Če bo to nekdo, ki teži k napredku in vas spodbuja, da počnete enako, boste prišli bližje svojim ciljem. Kadar pa se ob vas pojavi negativna oseba, ki stalno kritizira in ni pripravljena storiti nič za izboljšanje, boste tudi sami kmalu začeli opažati več slabega kot dobrega. 

Tudi družba ima vpliv na to, kako se bo vaše življenje odvilo, zato ni vseeno, s kom preživljate čas. Negujte odnose, od katerih imate veliko dobrega in prekinite tiste, ki vam ne dajejo nič, kar bi potrebovali in jih gradite samo vi, druga stran pa nenehno ruši. 

Ne poznajo svojih ciljev

Neuspešni ljudje nikoli niso zares razmišljali o tem, kaj pravzaprav želijo doseči. Morda imajo splošne želje, na primer končati šolanje in dobiti službo, a niso zastavili korakov, ki jih bodo do tega pripeljali. Občasno jih preplavijo želje, da bi na primer potovali, ustvarili družino, začeli svoj projekt … Vendar ostanejo le neizpolnjene želje, ki sčasoma izpuhtijo. 

Uspešni ljudje po drugi strani natanko vedo, česa si želijo in imajo načrt, kako bodo to dobili. Ne bojijo se prositi za pomoč, vprašati za nasvet in se naučiti česa novega. Prav zato so lahko ponosni nase in na to, kam so prišli. 

(Pre)hitro se vdajo

Uspeh se ne bo zgodil čez noč in ne bo prišel sam od sebe, zanj morate trdo garati. To veste, če se lahko pohvalite s kakšnim življenjskim dosežkom in prav zaradi truda ste nanj še bolj ponosni. Seveda imate tudi sami kdaj težave z upadom motivacije in bi najraje odnehali, vendar ste dovolj močni, da nadaljujete in na koncu se vam to poplača. 

Osebe, ki jim uspeh ni naklonjen, pa se zaženejo, ampak že na začetku ali na polovici poti odnehajo. Takoj se prepustijo dvomom, ki jim šepetajo, da ne bodo uspeli, kadar padejo, se ne skušajo pobrati in ne verjamejo v uspeh. 

Vedno so negativni

Brez pozitivnosti boste v življenju težko kam prišli. Negativnost začne nadzorovati življenje in prav tako ima pozitivnost velik vpliv. Neuspešni ljudje:

  • v situacijah vedno vidijo najslabše in se iz njih ničesar ne naučijo

  • seznam stvari, ljudi in situacij, ki jih ne marajo, je neskončno dolg

  • vedno najdejo priložnost za pritoževanje, zato natanko veste, kako bo potekal pogovor

  • nikoli niso hvaležni za to, kar imajo, zato se pravzaprav ne zavedajo moči podpore, prijateljev, ljubih oseb …

Preverite tudi: