Kateri tip vadbe bi morali izbrati glede na vaše astrološko znamenje

Kateri tip vadbe bi morali izbrati glede na vaše astrološko znamenje (foto: Profimedia) Profimedia
7. 6. 2022

Se vam je kdaj zazdelo, da je enostavno pretežko, da bi se odpravili v telovadnico ali na tekaško progo? »Morda gre samo za to, da vadbe ne izvajate v skladu s svojim astrološkim znamenjem oziroma natančneje – s svojim 'elementom',« pravi Debra Silverman, astrologinja in avtorica knjige The Missing Element: Inspiring Compassion for the Human Condition.

»Če boste namesto tega, kar bi 'morali' početi, raje sledili svojemu naravnemu ritmu, bo veliko lažje,« še pravi in pojasnjuje, da vaš element - voda, zrak, zemlja ali ogenj – določa vaš tip vadbe. Ne smete pa preveč pozornosti posvečati svojemu (sončnemu) znamenju; vaša astrološka karta je bolj kompleksna in začrtati vam jo mora astrolog.

Torej, bi morali preteči maraton ali meditirati v tišini?

Elementi + vadba: kakšna je vaša osebnost?

Voda

Rak, škorpijon, ribi

Vodna znamenja obožujejo pilates, jin jogo, hatha jogo, vse pa mora potekati počasi in doma – ta tri znamenja ne marajo cirkusa. Rak in ribi imajo raje nežen pristop; všeč jim je, da jim ljudje pomagajo, radi imajo partnerja, nekoga, ki jih usmerja. Jin joga je krasna za vsa tri vodna znamenja, ker je zanje resnično pomembno, da se ustavijo in počasi napredujejo. Škorpijon in ribi pa imajo radi meditacijo.

Vodna znamenja ne marajo smrdljivih prostorov; edina izjema je škorpijon. Ti so ustvarjeni za bikram jogo; ker so tako zagnani in resni, imajo radi zahtevno vadbo. Uživajo v 90-minutnem tečaju, kjer se morajo resnično potruditi in pokazati tekmovalnost. Prav tako imajo radi bodybuilding in maratonski tek. Bolj so tekmovalni, kot pa športni; morajo imeti cilj. Raki so bodybuilderji, ker so vzdržljivi, hkrati pa so izmed vseh treh fizično najmočnejši in odporni. Radi se pogledajo v ogledalo in opazujejo spremembe na telesu.

Zrak

Dvojčka, tehtnica, vodnar

Zračna znamenja imajo rada razgibanost. Ne morejo se večno lotevati ene in iste vadbe, ker se hitro začnejo dolgočasiti. Kot učenci so med najboljšimi, oblačijo se spodobno in več jim pomeni vaja ali vadba s prijateljem kot pa sámo druženje.

Zračna znamenja se spogledujejo z jogo. Preizkušajo vse možne načine in učitelje, zanimajo pa jih vse najnovejše stvari. Radi imajo tenis, zumbo in barre vadbo. Radi telovadijo in se ob tem zabavajo, obožujejo cirkus ter kupujejo ogromno opreme, ki je ne uporabljajo.

Zemlja

Bik, devica, kozorog

Zemeljska znamenja so izjemno organizirana, ritualistična in ambiciozna. Ustreza jim neverjetna prefinjenost ashtanga joge. Vedno hodijo na isti tečaj k istemu učitelju in stojijo na istem mestu, kamor prispejo malce prej, s steklenico vode in s čisto podlogo. Prav tako so previdni pri prehrani in ves čas se jim zdi, da niso v dovolj dobri formi. Pri jogi ali vadbi imajo radi predvidljivost, recimo bikram jogo.

Prav tako imajo zemeljska znamenja rada balet ali barre vadbo, pa tudi hitre tečaje (tiste, ki obljubljajo rezultate že po 60 dneh). Izjema je bik; ti znajo biti leni, zato je najbolje, da si najamejo osebnega trenerja ali zasebnega učitelja joge, ki bo prišel na dom ali v njihovo pisarno.

Ogenj

Oven, lev, strelec

Ognjena znamenja so izjemno tekmovalna. Rada imajo vadbo na sobnem kolesu, plavanje, maratone, triatlone in vročo jogo, pa še potem ne zdržijo pri miru. Edina znamenja so, ki energijo proizvajajo s tem, da jo porabljajo. Če jim boste naročili, naj se umirijo, bodo šli telovadit.

Ognjena znamenja rada zapravljajo (za vadbo), a potem ničesar ne izpeljejo do konca. Rada imajo letovišča; tako zaradi potovanja kot zaradi joge. Obožujejo učiteljske tečaje; tudi če ne bodo nikoli učili, imajo radi, da jih v razredu nekdo izzove. Prav tako hitro dosežejo formo. Ognjena znamenja se rada (kar ni presenetljivo) znojijo.