Preprosti recepti z grozdjem za zdravo in sijočo kožo

Preprosti recepti z grozdjem za zdravo in sijočo kožo (foto: Profimedia) Profimedia
31. 10. 2015

Grozdje, pa naj bo belo ali rdeče, ni dobro samo za naš želodec, ampak tudi za lepoto naše kože. Je kot naravni čistilec, ki čisti kožo od znotraj in od zunaj, tako da odstrani nečistoče, ji da sijaj in žar.

5 nasvetov za sijočo polt

  1. V skodelico nasujte grozdje in ga zmehčajte, da dobite gladko pasto. Dodajte žličko medu in mešanico namažite na obraz. Pustite delovati 10 minut in izperite z mlačno vodo.
  2. Jagodo velikega grozda prerežite na pol in drgnite po obrazu od brade do oči, samo navzgor. Sok grozda nanesite na predele, kjer se vam zdi, da boste dobili gubico, oziroma na dele, kjer gubice pogosto nastanejo.
  3. Žličko skute in žličko medu zmešajte z grozdnim sokom. Zmes nanesite na obraz in pustite delovati nekaj minut. Potem izperite z mlačno vodo. Po uporabi bo koža mehka in zdrava.
  4. Zmešajte žličko beljaka in žličko soka belega grozdja. Zmes nanesite na obraz in pustite delovati nekaj minut. Izperite s hladno vodo. Če je vaša koža mastna, je bolje, da za dobre rezultate namesto beljaka uporabite rumenjak.
  5. 6 grozdnih jagod zmešajte v mešalniku z dvema žličkama navadnega jogurta in pol žličke limoninega soka. Nato dodajte 12 žličk olivnega olja in polovico žličke medu. Zmes namažite na očiščeno kožo in pustite 10 minut. Potem izperite s toplo vodo.

Sadna maska za nego las

Pol zrele banane dajte v mešalnik, dodajte polovico avokada, četrt melone, 6 grozdov, žlico olivnega olja in žlico jogurta.

Vmasirajte zmes v lase vse do lasišča, pustite delovati 10 minut in izperite z mlačno vodo. Potem lase normalno umijte s šamponom.