Imate suho kožo? Preizkusite TO naravno masko za obraz!

Imate suho kožo? Preizkusite TO naravno masko za obraz! (foto: Profimedia) Profimedia
5. 5. 2022

Pomlad je že v polnem teku in čas je, da razvajate tudi svojo kožo. Preverite, kako doma pripraviti naravno masko, ki bo obnovila in osvežila vaš obraz.

Suha koža je pogosta težava. Spomladi, ko preživimo več časa na soncu, je ta še toliko bolj izrazita in neprijetna. Pomagajte si tako, da si doma pripravite sila preprosto masko za obraz.

Katere sestavine potrebujete?

Ključna sestavina za suho kožo je avokado. Ta poskrbi za vlaženje in poživitev kože. Za osnovno masko je dovolj, da uporabite avokado in oljčno olje. Če si želite masko še dodatno obogatiti, lahko uporabite tudi druge sestavine, kot so med ali kokosovo olje. Pomembno pa je, da avokado ostaja "zvezda maske".

Kako masko pripraviti?

Priprava je izjemno enostavna in hitra. Osnovno masko za suho kožo pripravite tako, da dobro premešate 1 pretlačen avokado in 2 čajni žlički oljčnega olja. Pridobljeno masko enostavno nanesete na obraz za 10 - 15 minut, nato pa vse skupaj izperete z mlačno vodo.

Drugo, nekoliko obogateno masko pa dobite tako, da premešate 1 pretlačen avokado, 2 čajni žlički oljčnega olja, 1 žlico medu in čajno žličko kokosovega olja. Masko ponovno nanesite na obraz za 10 - 15 minut in izperite.

S tem, ko si pripravite masko za obraz, nahranite svojo kožo, obenem pa si tudi vzamete čas zase. Vsaj nekaj minut v dnevu tako namenite počitku in sprostitvi. Izboljšano počutje je zagotovljeno!