Obraz si je umivala z jabolčnim kisom - kaj se je zgodilo?

Obraz si je umivala z jabolčnim kisom - kaj se je zgodilo? (foto: Profimedia) Profimedia
29. 6. 2016

Ko boste prebrali ta članek, boste jabolčni kis večkrat uporabljali v kozmetične namene. 

O številnih zdravilnih lasnostih in drugih uporabnih lastnostih jabolčnega kisa, smo že veliko pisali. Nazadnje o tem, kako lahko z jabolčnim kisom lajšamo bolečine, ki jih povzroča artritis.

Pa ste vedeli, da je jabolčni kis tudi odlično lepotilno sredstvo? 

Portal Simpleorganiclife piše o zgodbi ženske, ki si je obraz umivala z domačim jabolčnim kisom. Na to idejo je prišla, ko je prebrala, da jabolčni kis deluje protiglivično in antibakterijsko. In kaj se je zgodilo?

Manjše pore, manj aken in bolj mlada koža

Najprej je opazila, da so se pore na koži zmanjšale, koža je bila videti veliko boljše. Zmanjšalo se je število aken, sestavine v jabolčnem kisu pa so poskrbele tudi za ohranitev ustreznega pH. To je še posebej pomembno za tiste, ki imajo zelo mastno ali zelo suho kožo.

Njena koža je bila tudi videti mlajša. Jabolčni kis namreč odstranjuje mrtve celice kože in na ta način kožo osveži in jo naredi bolj gladko. Podobno je pri kemičnem pilingu kože, le da tu ni sledi agresivnega pilinga. 

jabolčni kis

Biološki jabolčni kis je čudovito sredstvo za izboljšanje videza kože

Kakšen je postopek umivanja obraza z jabolčnim kisom?

Ker je vonj jabolčnega kisa močan, je kis razredčila z vodo v razmerju 1 proti 3. Za eno umivanje potrebujete približno 1 žlico jabolčnega kisa in 3 žlice vode. Seveda pa si lahko naprej pripravite večje količine, le pretresti morate stekleničko pred uporabo. 

Ko si izperete obraz, obrišite obraz s toplo mokro krpo in nato le rahlo popivnajte s suho brisačo. Ponovite enkrat do dvakrat dnevno. 

Preverite še, kako lahko s sodo bikarbono razkisate telo, pa tudi, kako jedo Francozinje, da so kljub močni hrani tako vitke.