Kako poudariti zapeljivost

Kako poudariti zapeljivost (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
6. 5. 2013 Vir: Lisa

Vsaka ženska si kdaj zaželi biti neustavljivo privlačna. Zato smo se obrnili na strokovnjake vizažiste, ki so nam zaupali kar nekaj nasvetov, s katerimi se boste prelevile iz ljubke sosede v zapeljivko.

7 korakov od ljubke do zapeljive

1. Najprej rdečilo in bronzer

Skrivnost lepo prelivajočega se tena je v tem, da najprej naredite osnovo. Vizažist, ki liči Jennifer Lopez in Gwyneth Paltrow, pravi, da najprej nanese bronzer pod ličnice in nato svetlejši prah na najvišjem predelu lic in šele nato naredi podlago s pudrom.

2. Uporabljajte čopiče

Vizažisti uporabljajo čopiče zaradi higienskih razlogov, pa tudi zaradi lažjega in lepšega nanosa pudra. Gobice vpijejo preveč izdelka, s prsti pa ne morete narediti enakomerne podlage, kar je s čopičem zelo preprosto.

3. Nekaj pozabljate ...

Če imate mozolje ali pa zombi podočnjake, veste, da se jih lahko znebite s korektorjem. Vendar pa obstaja veliko drugih področjih na obrazu, ki so manj očitna, a prav tako naredijo neenakomerno polt in nepopoln videz.

Preden na podočnjake nanesete korektor, poglejte, kje so še druga področja, ki izstopajo. Vedno nanesite korektor na zunanji del oči, okoli nosu in okoli ustnic. Ta področja, ki so običajno bolj rdečkasta ali pa brez pigmenta, velikokrat spregledamo.

4. Ustvarite naraven sijaj

Bronzer na vaših ličnicah, čelu in bradi lahko pričara dan na plaži, a če ste pozabile na nos, usta in ušesa, vas hitro lahko zalotijo, da ste ves dan sedeli v pisarni. Najbolj pomembno je, da bronzer nanesete na nos, ki je najbolj izpostavljen, in nikar ne pozabite na usta in ušesa.

5. Poudarite trepalnice

Umetne trepalnice lahko ustvarijo preveč dramatičen videz. Vizažisti priporočajo, da izberete čopke trepalnic v dveh odtenkih, črnem in rjavem. Tako bo vaš pogled dvodimenzionalen in ne pretiran.

6. Prava izbira senčenja oči

Čeprav ste osvojile zadimljen stil oči in vse klasične, je še nekaj, kar lahko naredite, da boste videti še boljše.

Ne glede na to, za kateri stil ste se odločile, poskusite s senčilom v kremi, ki daje dodaten zapeljiv lesk. Lahko pa, preden nanesete senčilo, na veke nanesete še malce rdečila, ki bo prav tako dodalo lesk.

Če boste delale zadimljene oči, potem za senčenje uporabljajte čist čopič. Ko nanašate senčke s čopičem, potegnite od leve proti desno in nazaj, tako kot brisalniki na avtu. Ko nanesete barvo, s čistim čopičem zadimite oči.

7. Ne preskočite končnih popravkov

Res je malo stvari, ki dajo piko na i vašemu videzu, zato je pomembno, da naredite nekaj končnih popravkov, preden zapustite dom. Najboljša pika na i je zagotovo nanos svetlečega prahu na vrh ličnic za svež sijaj. Priporočajo celo, da ga daste malce na konico nosu.

Čisto na koncu pa na dlani nanesite malce vlažilne kreme in jih rahlo pritisnite na ličnice. To bo povrnilo sijaj.