Nekaj samo za vas: 12 'kul' hobijev za ženske

Nekaj samo za vas: 12 'kul' hobijev za ženske (foto: Alice Achterhof | Unsplash) Alice Achterhof | Unsplash
6. 1. 2020

Saj veste, človek se celo življenje uči. A naj ne ostane le pri reku, najdite hobi, ki vas bo osrečeval in bo samo vaš. Tako kot imajo otroci svoje interesne dejavnosti, tako si vi najdite nekaj, kar vas bo razveseljevalo v prostem času.

Učenje jezika

Profimedia

Učenje novega jezika ni samo treniranje možganov, ampak tudi spoznavanje jezika, kulture in običajev ljudi, ki govorijo ta jezik.

Naučite se plesne koreografije

Zaplešite kot plesalci v videospotu Michaela Jacksona, Shakire, J. Lo ali Justina Timberlaka. Ob tem se boste zabavale in sprostile. Lahko pa se s partnerjem ali sami vpišete v plesno šolo in s strokovnjaki nadgradite vaše plesno znanje.

Unsplash

Igranje na glasbeni inštrument

Učenje igranja na inštrument poleg treniranja možganskih vijug, dokazano blaži stres. Ko se prepustite učenju glasbila in se osredotočite na vajo, nimate časa za negativne oziroma kakršne koli druge misli. Pazite, da vaša družina in sosedje ob tem ne bodo preveč trpeli.

Naučite se čarati

Postanite novi David Copperfield in s čarovnijo navdušite svoje bližnje. Vaši otroci bodo zelo ponosni na vas ter se bodo z vami hvalili.

Slikanje

Slikajte, rišite, skicirajte, barvajte in se ne ukvarjajte s tem, kaj si drugi mislijo o vaših umetninah. Mnogi danes slavni slikarji so bili spoznani za genije šele po smrti, torej ... Morda ste nova Ivana Kobilca.

Šahiranje

Profimedia

Šah je kralj vseh miselnih iger in zakaj ne bi poskusili, saj osnovna pravila niti niso tako težka. Ne bojte se, da se vam bo treba vpisati v šahovski krožek ali nadlegovati partnerja. Preko aplikacije na pametnem telefonu lahko igrate proti računalniku ali pa proti nasprotnikom iz celega sveta.

Fotografiranje

Unsplash

Lahko se lotite umetniškega fotografiranja ali fotoreportaže, lahko pa preprosto slikate svoje otroke in bližnje. Ne bo vam žal! Uredite si Instagram!

Sestavljanke

Hans-Peter Gauster | Unsplash

Sestavljanje puzzlov je odlična stvar za sprostitev, saj vas hitro zasvoji, poleg tega lahko pri sestavljanju sodeluje cela družina.

Deklamiranje, recitiranje in petje

Če imate radi poezijo in glasbo, si dajte duška ter pod tušem ali pred ogledalom zapojte Verdijevo arijo, recitirajte Shakespeara oziroma tisto, kar vam je všeč. Morda se včlanite v knjižni klub ali amatersko dramsko skupino?

Meditacija

Na svetu obstaja približno toliko meditacij kot je različnih športov, Pri vseh meditacijah načrtno spreminjamo stanje zavesti z namenom, da bi dosegli kakšen specifično zastavljen cilj ali da bi se preprosto umirili.

Vzgajanje kuhinjskih zelišč doma

v2osk | Unsplash

Ukvarjanje z rastlinami je super sproščujoče in tudi produktivno, saj bodo sveža zelišča še izboljšala vaše že tako dobre kuharske mojstrovine, vi pa boste ves čas v stiku z naravo.

 L. T. D.

Preberite še: Za vse ženske, ki najdejo svoj navdih v naravi ali 8 razlogov, zakaj je januar top mesec