Neverjetna zgodba: "Iz radovednosti sem naredila DNA test in odkrila, da že 12 let vzgajam tujega otroka!"

Neverjetna zgodba: "Iz radovednosti sem naredila DNA test in odkrila, da že 12 let vzgajam tujega otroka!" (foto: profimedia) profimedia
25. 5. 2023

Iz Salt Lake Cityja prihaja izjemno nenavadna zgodba, ki se je začela z zabavo in radovednostjo. Nihče si ni predstavljal, da bo en test tako vplival na življenja cele družine. 

Ste kdaj naredili test, ki pokaže, kdo so vaši predniki in kje imate daljne sorodnike? Enega takšnih je naredila tudi Donna Johnson, ki si ni predstavljala, kakšne šokantne novice bo izvedela. 

Zgodba je zares neverjetna. Donna je nekega dne za zabavo opravila DNA test. Ko je prejela rezultate, je ostala odprtih ust: 

Test je pokazal, da je njen mož Vanner oče starejšega sina, ne pa tudi mlajšega, ki ima 12 let. 

Hotela je razumeti, kaj se je zgodilo, saj je novica šokirala oba z možem. Pravi, da sta se spoznala v srednji šoli, poročila in kmalu imela prvega sina. Danes je star 18 let. "Komaj sva čakala, da imava še enega otroka, vendar je moža doletela hernija diska, zato je moral na operacijo. Žal je to pomenilo, da ne moreva imeti več otrok po naravni poti. Zato sva se odločila za umetno oploditev, pri kateri sva uporabila njegovo spermo. Prvi poskus ni uspel, zato sva poskusila ponovno in se razveselila dobre novice - bila sem noseča." 

Donna pravi, da se je zgodil čudež, ko se je rodil njen drugi otrok. Ni bilo tako nenavadno, da si brata nista bila zelo podobna, dodaja. Se pač zgodi. Starejši sin ima očetove modre oči in svetle lase, mlajši pa temne lase. Mlajši sin je bolj športno nadarjen kot prvi in med njima je še nekaj drugih razlik. 

Ko sta sinova odrasla, je kar tako za zabavo opravila DNA test, da bi izvedela več o svojih prednikih. Nekaj tednov kasneje so prišli rezultati. 

Pravi, da sta se oba z možem rezultatov najprej ustrašila. Kdo je biološki oče njunega mlajšega sina? Ali jima lahko kdo vzame otroka? 

Spoznala sta, da se je očitno zgodila pomota na kliniki za umetno oplojevanje. 

Takoj sta kontaktirala odvetnika, ki jima je zagotovil, da bosta ostala sinova starša. Precej jima je odleglo. A njen mož Vanner je imel kljub temu manjšo krizo, ko je spoznal, da eden od otrok biološko ni njegov. Bil je v šoku. 

Po kasnejših pogovorih in premislekih sta sklenila, da novico delita s sinom, saj bo to bolje, kot če bi izvedel, ko odraste. Povabila sta ga na sladoled in pogovor. Donna se spominja, da ga je na koncu tesno objela in mu povedala, da ga imata neizmerno rada. Sin je bil bolj tih in zadržan. Potem je rekel: "Kaj res? Želim si vedeti, kako bi izgledal s tvojimi geni, očka." Njegov brat pa je zatrdil, da je to še vedno mlajši bratec. Oba sta se vedla precej zrelo za svoja leta. 

Čez nekaj tednov je mlajši brat presenetil z novico, da želi izvedeti, kdo je njegov biološki oče. 

Starša sta odločitev spoštovala, vendar ju je skrbelo, kako bo to vplivalo na odnose v družini. Mlajši sin je opravil DNA test, preko katerega so našli njegovo biološko teto in posledično očeta. Ta je bil najprej skeptičen, ko pa je še sam opravil test, je sprejel novico. Prvič so se videli in spoznali preko video klica in se dobro ujeli. Nihče ni ničesar zahteval, pogovor je minil mirno. 

So pa hoteli ugotoviti, kako je prišlo do pomote. Mami (biološki oče je bil poročen in imel otroke) sta ugotovili, da sta bili na oploditveni kliniki isti dan. Očitno je takrat prišlo do zamenjave. 

Kasneje sta se družini srečali tudi v živo in Donna priznava, da je bilo precej nervozno in nenavadno, kmalu pa so se vsi sprostili. Sedaj so kot neki daljni sorodniki in se občasno obiskujejo. 

Obe družini sta se pogodili s kliniko za odškodnino izven sodišča."

Vir: The Sun

Prisluhnite aktivni podkastu! 

Je hrana na naših policah sploh varna?

V novi epizodi Aktivni podkasta gostimo Zalo Mlinšek, mag. inž. prehrane. S svojim znanjem Zala številnim pomaga pripravljati bolj zdrave in hranljive obroke, tokrat pa smo se z njo pogovarjali o varnosti živil, ki so na naših policah.

Kdaj lahko rečemo, da je živilo varno? Kaj pomenijo različne oznake na artiklih? Kaj so aditivi v živilih? Kako je z gensko spremenjenimi organizmi? Vse to in še več v tokratni epizodi!

Pogovoru prisluhnite tukaj: