Nič več TEGA na plaži! Hrvati so sprejeli stroge ukrepe proti pogostemu početju

Nič več TEGA na plaži! Hrvati so sprejeli stroge ukrepe proti pogostemu početju (foto: Profimedia) Profimedia
18. 7. 2022

Opozorilo za vse, ki se odpravljate na Hrvaško: po novem "rezervacija" mesta na plaži ni več mogoča!

Je sploh še kaj lepšega, kot je poležavanje na plaži? Ob poletni gneči pa je včasih kar težko dobiti dobro mesto, zato se veliko ljudi odloči, da si bo za cel dan "rezerviralo" dobro mesto s svojimi brisačami.

Nekateri turisti gredo tako daleč, da si svoje mesto zagotovijo kar sredi noči oziroma v zgodnjih urah, ko drugi dopustniki še spijo.

Svoje senčnike, blazine in brisače na plažah odložijo takrat, ko so te prazne. Ob tem smatrajo, da gre za njihovo "zasebno" mesto, na katerem lahko preležijo in uživajo tekom celega naslednjega dne.

Hrvati so se odločili, da temu naredijo konec

Čeprav so obiskovalce vedno znova opozarjali, naj čez noč na plažah ne puščajo brisač in drugih osebnih predmetov, tega mnogi niso upoštevali. Redarji v Gradcu, letoviškem mestu na makarski rivieri, so sklenili, da takega početja ne bodo več dopuščali. 

Zato so pred dnevi izvedli "čistilno akcijo". Redarji so ponoči iz plaž odstranili vse tovrstne "rezervacije.

Na občinski Facebook strani so zapisali, da so njihovi delavci uspešno izvedli akcijo odstranjevanja plažnih rekvizitov, ki so ostali na obali. Ob tem so še enkrat opozorili, da je brisače ali druge rekvizite prepovedano puščati čez noč brez nadzora ter se zahvalili za razumevanje.

Akcija je naletela na veliko odobravanja, spet drugi pa so bili mnenja, da je šlo za pretiran ukrep in da bi bilo dovolj, če bi turiste le opomnili.

Če se torej odpravljate na počitnice, bodite pozorni, da upoštevate navodila in pravila, ki veljajo na plažah. Tako se boste izognili nevšečnostim in morebitnem izginotju svoje poletne opreme.