»Nikoli ne bom suhica in nič zato. Končno sem si všeč.«

»Nikoli ne bom suhica in nič zato. Končno sem si všeč.« (foto: Matthew T Rader) Matthew T Rader
12. 4. 2020

Nika je simpatična 28 letna Primorka, ki že vse od začetka študentskih let živi v Ljubljani. Visokorasla lepotica pravi, da se že celo življenje ukvarja s svojimi kilogrami in dietami, a da se je zdaj počasi naučila imeti rada svoje telo.

 »Dosti imam diet in želje po nori vitkosti. Sprejela in vzljubila sem svoje obline. Veliko se ukvarjam s športom, skušam jesti čimbolj zdravo, a končno si povsem zadovoljna kupim kavbojke številka 42 ali celo 44 in sem si všeč v njih,« se sama sebi nasmeji rjavolaska ter pokaže na svoje boke in zadnjico.

Arhiv

»Močna, zaobljena, konkretna vse to so besede s katerimi me skušajo ljudje opisati že celo moje življenje. Ko sem bila mlajša, sem bila vsakič prizadeta, zdaj jemljem to kot kompliment. Mislim, da so zdaj tudi časi, ko so obline bolj moderne in končno smo na svoj račun prišle tudi vse z malo večjimi zadnjicami in prsmi. Bila sem buckast otrok in zdaj sem odrasla ženska z oblinami. To sem pač jaz, nikoli ne bom suhica, to je dejstvo, ki sem ga sprejela.

V naši družini smo vse ženske velike in imamo obline, le nona, očetova mama, je drobcena, majhna in suha. Ona mi vedno reče - ma Nika, kako sem si jaz vedno želela imeti prsi in rit, pa imam le desko spredaj in zadaj,« se smeji ekonomistka, ki redno hodi na jutranje vodene vadbe, največkrat na »boot camp« in visoki intenzivni trening.

»Kondicijo imam. Rada se gibam, neskončno uživam, ko sem utrujena zaradi treninga, a moje obline ostajajo in prav je tako. Moram pa priznati, da se še vedno ne počutim sproščena v zelo ozkih športnih oblekah in čez pajkice vedno oblečem široko majico. Moja trenerka mi vedno reče, da naj si že kupim seksi topek in naj neham na vadbo hodit v haljah.«

Arhiv

A Nika, ki je bila v srednji šoli tudi del navijaške skupine in plesalka, pravi, da je zaradi svoje postave v resnici naletela bolj na pozitivne kot negativne odzive: »Spominjam se, da me je enkrat ena od mam poklicala malo na stran in se mi zahvalila, ker tako pozitivno vplivam na njeno hčerko, ki tudi ni bila med najbolj suhimi. Veste, od navijačic se pričakuje, da so super vitke in dolgolase, no jaz sem bila velika, močna in postrižena na paža.

Tudi kasneje mi je ena od trenerk rekla, da sem bila odlična navijačica z noro energijo in da je bila tako srečna, ker nisem ves čas žvrgolela le o solatah in koliko moram shujšati. Roko na srce, takrat sem bila kar malce zakompleksana in ves čas na dietah, a sem tako rada jedla, da sem vedno zdržala le kakšen dan ali dva, potem pa sem si za malico že kupila sendvič in čokolado.

Res pa je, da nikoli niti za hip nisem pomislila, da ne sodim v navijaško skupino in tudi dekleta mi nikoli niso rekla, da moram shujšati ali karkoli nesramnega,« se smeji Nika, ki pri 28 letih končno brez sramu obleče ozke kavbojke in bluzico ter se počuti neskončno seksi in lepa.