9 izletov, ki bi jih morala v svojem življenju narediti vsaka ženska

9 izletov, ki bi jih morala v svojem življenju narediti vsaka ženska (foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash) Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash
7. 1. 2020

Potovanja in izleti pozitivno vplivajo na naše življenje, izboljšajo razpoloženje in nekateri celo trdijo, da pozitivno vplivajo na naše zdravje. Zato seveda upamo, da bomo kmalu lahko spet raziskovali vse kotičke sveta. Do takrat pa ... Drage dame, za vas smo pogledali, katerih 9 izletov morate obvezno narediti vsaj enkrat v svojem življenju.

Izlet poln strasti

Imate radi kavo? Pojdite v Rim. Obožujete pico? Izberite Napoli, ki vas bo navdušil. Radi kuhate? Poletite v Francijo. Obožujte rože? Ja, potem pa na Nizozemsko.

Pojdite tja, kamor vas vodi srce in vaši hobiji. Tako boste najbolj srečni.

profimedia

Izlet za sprostitev

Pojdite za konec tedna na izlet, ki vključuje tečaj joge. Zakaj ne na enega od hrvaških otokov? Pojdite na Kubo, kjer boste uživali v čudoviti naravi in nostalgičnih hišah ter neverjetni glasbi, ki vam bo kar sam od sebe premikala boke. Pojdite tja, kjer boste našli svoj mir.

Photo by hannah cauhepe on Unsplash

Solo izlet

Vsaj enkrat v življenju pojdi sama na izlet. Izkušnja bo dvignila tvojo samozavest in ni lepšega kot biti sam svoj šef na potovanju svojih sanj. Izberi živahno Barcelono ali posebno Norveško, zakaj ne Firence, kjer se lahko utopiš v najboljšem sladoledu na svetu.

profimedia

Nazaj h koreninam

Vrni se nazaj h koreninam, če veš od kje prihaja tvoja družina. Morda najdeš svoje sorodnike v Bosni ali pa Romuniji, veliko Slovencev ima prednike z Balkana ali Avstrije, Italije, Nemčije ... Potuj skozi čas in raziskuj.

Izlet z vlakom

Potovanja z vlakom postajajo nekaj najboljšega. Vlaki so hitri, udobni in človek lahko v miru bere ali deska po internetu, Morda se odpravi z vlakom v London, Pariz, zakaj ne kar do Moskve ali St. Petersburga.

profimedia

Izlet v zadnji minuti

Včasih je pametno, da ne načrtujete preveč. Tik pred dopustom pojdite v turistično agencijo in se spontano odločite za počitnice. Ponavadi spontanost prinese najlepše spomine.

Izlet  s prijateljicami

Tukaj vam nimamo kaj razlagati. Izlet s prijateljicami je posebna izkušnja, polna smeha in dobrih pogovorov. Čas s prijateljicami je zelo pomemben za srečo in zdravje, celo slavna Mayo klinika je že podkrepila to dejstvo.

Photo by Simon Maage on Unsplash

Prostovoljka na izletu

Se vam zdi, da vaša služba ni pomembna in ne koristi nikomur? Izkoristite svoj prosti čas in ponudite svojo pomoč tistim, ki jo iščejo.

Izlet z mamo

Kot smo že pisali v našem članku 5 razlogov, zakaj morate vsako leto na potovanje z mamo, je to enkratno doživetje, ki vam bo mamo prikazalo v popolnoma drugi luči. Pojdita nekam, kjer vama bo obema všeč, privoščita si kakšno lokalno hrano in kozarec vina ter ustvarita nepozabne skupne spomine.

Preberite še: Za vse ženske, ki najdejo svoj navdih v naravi ali Obiščite pleme, ki jezdi severne jelene