Hotel za nespečneže

Hotel za nespečneže (foto: Profimedia.si) Profimedia.si
14. 2. 2015 Vir: liza.aktivni.si

V teh norih modernih časih ima vse več ljudi težave s spanjem. In seveda so težave enih lahko hitro dobiček drugih.

Tako je angleški poslovnež Jonathan Grant na podlagi svoje 25-letne izkušnje s slabim spancem na jugu Anglije odprl hotel The Sleep Retreat.

Seveda so udobju postelj posvetili posebno pozornost. Težavam tamkajšnjih gostov s spanjem se v podeželski vili iz 14. stoletja, umeščeni v zeleno in mirno okolje, s ciljanimi programi posvečajo različni strokovnjaki.

Grant si je hotel zamislil kot kraj, kjer lahko gostje uživajo v miru, se tam resnično odpočijejo, ob tem pa so vključeni v intenzivne strokovno zasnovane terapije za lajšanje nespečnosti, ki temeljijo le na poučevanju o higieni spanja. Gre predvsem za individualne in skupinske psihološke terapije, na podlagi katerih je mogoče odkriti vzroke za nespečnost.

V angleškem centru trdijo, da ponujajo najnovejše in učinkovitejše rešitve za nespečnost. K odkrivanju spalnih težav in njihovemu odpravljanju se usmerjajo predvsem s kognitivno vedenjsko terapijo, s katero je mogoče slediti verigi posledic in vzrokov med fizičnim in psihičnim počutjem osebe ter njenimi spalnimi navadami.