Ideja za izlet: vzpon do čudovitega gradu in sladkanje z božanskimi torticami

Ideja za izlet: vzpon do čudovitega gradu in sladkanje z božanskimi torticami (foto: Instagram Visit Lendava / Funkit Marketing) Instagram Visit Lendava / Funkit Marketing
4. 11. 2022

Odličen izlet, na katerega se lahko odpravite peš ali s kolesom!

Topli jesenski dnevi so kot nalašč za odkrivanje skritih kotičkov Slovenije. Naš predlog je skok v Lendavo, ki nudi vse, kar potrebujete za popoln izlet. Mesto lahko odkrivate peš ali s kolesom, ker pa lokacija ni še tako znana, pa se boste izognili tudi pretirani gneči.

Preverite, kaj morate vključiti v obisk Lendave.

Vzpon na Lendavski grad

Obvezna postojanka je nedvomno Lendavski grad, ki se nahaja na 265 metrih nadmorske višine. Sam vzpon je precej kratek in primeren tudi za začetnike oziroma družine z manjšimi otroci. V kolikor se odpravljate s kolesom, svetujemo, da izberete električno kolo, ki vam bo pomagalo pri samem vzponu.

Na cilju ne bodo navdušeni samo ljubitelji zgodovine, temveč tudi navdušenci nad umetnostjo. V prostorih gradu se namreč nahaja Galerija-Muzej Lendava, kjer se nahajata likovna dediščina lendavskih umetnikov ter zbirka umetnin, ki so nastale v okviru tradicionalnih mednarodnih likovnih kolonij.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Lendava (@visitlendava)

Sladkanje s slastno tortico

Ko se spustite v mestno jedro, je čas za sladkanje. Lično opremljena kavarna Torteraj je resničen raj za sladkosnede. Ponujajo domače tortice in ostale sladice, ki navdušujejo tudi najbolj zahtevne brbončice.

Okrepčajte se s svojo najljubšo poslastico in čajem, postreženim v prikupne porcelanaste skodelice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Torteraj (@torteraj)

Ogled veličastne gledališke in koncertne dvorane

Po sladkanju se odpravite še do gledališke in koncertne dvorane. Gre za pravo senzacijo, ki jo je narisan priznani madžarski arhitekt Imre Makovecz, sicer zagovornik organske arhitekture.

Za gradnjo je izbral naravne materiale, sama stavba pa se ponaša z zanimivimi elementi zgodovine in mitologije Lendave. Stavba nedvomno pritegne veliko obiskovalcev, nad njo pa so navdušeni tudi ljubitelji fotografije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mojca Mitev (@mojca_mitev)

Lendava bo s svojo prijetno energijo, prijaznimi domačini ter pestro ponudbo nedvomno postala ena vaših najljubših izletniških destinacij.