Ko je po počitnicah na Hrvaškem odprla kovček, je odkrila neprijetno presenečenje! Se je tudi vam že kdaj pripetilo? (FOTO)

Ko je po počitnicah na Hrvaškem odprla kovček, je odkrila neprijetno presenečenje! Se je tudi vam že kdaj pripetilo? (FOTO) (foto: Profimedia) Profimedia
2. 8. 2022

Spominek z morja, ki se ga verjetno nihče ne bi ravno razveselil. 

Med počitnicami se lahko čisto zares pripeti marsikaj. Seveda vsi upamo na najbolj prijetne izkušnje … In na kakšno školjko ali dve za spomin.

Avstrijka (prihaja iz Natternbacha) pa je doživela pravi šok, ko je po počitnicah odprla kovček. Med kopalkami in poletnimi oblačili je namreč našla nekaj centimetrov velikega škorpijona. 

In on oziroma ona ni bila sama!

V kovčku se je udobno namestila kar cela družinica škorpijonov – mama škorpijonka in 17 mladičkov. 

K sreči ni prišlo do nesreče, gospa je družino škorpijonov zavarovala ter obvestila center za pomoč živalim Gusental. Skrbniki so jih takoj odpeljali v zavetišče v Linzu. Kasneje naj bi jih vrnili na Hrvaško, še poročajo na strani nachrichten.at. 

Kot je povedal zaposleni v centru, bodo živali vrnili takoj, ko se pojavi priložnost. In hkrati opozoril, da so to živali, ki ne sodijo v to okolje, zato jih, čeprav bi jim trenutne temperature odgovarjale, nikakor ne smemo sami preprosto izpustiti. Gospa je ravnala prav, ko je poklicala center. 

Kako nevaren je lahko ta škorpijon? 

Za kateri rod gre v tem primeru, ni znano, vendar je na Hrvaškem večinoma razširjen rod Euscorpius. 

Je lahko nevaren za dopustnika? »Samo, če je alergičen. Večina pikov škorpijonov pa je podobnih piku ose,« je še razložil skrbnik živali. Seveda, če se počutite slabo in imate vrtoglavico, se vsekakor posvetujte z zdravnikom.

Preberite še: 
Nič več TEGA na plaži! Slovence čakajo strogi ukrepi proti pogostemu početju
Zanimiv nasvet pa je tudi tale - preverite: 
Zato vode, v kateri ste oprali ali kuhali riž, ne zlivajte v odtok!