Ljubljana domače turiste vabi z dvodnevnimi paketi. Posebne ponudbe za družine!

Ljubljana domače turiste vabi z dvodnevnimi paketi. Posebne ponudbe za družine! (foto: DDD) DDD
27. 6. 2020

Ljubljana je kot turistična destinacija močno odvisna od tujih gostov, ki pa jih letos zaradi znanih okoliščin večinoma ne bo. Zato skušajo pritegniti več domačih gostov, tudi z dvodnevnimi paketi, namenjenimi družinam, navdušencem nad športom, kulturo in kulinariko. Kombinacija paketov omogoča tudi večdnevno bivanje.

V Turizmu Ljubljana poudarjajo, da se lahko prebivalci Slovenije na lep, aktiven oddih v naravi odpravijo tudi v prestolnico. "Predstavljajte si, da se zapeljete po Ljubljanici kar s supom, v tem času pa vrhunski ljubljanski šef samo za vas pripravi piknik košarico slovenskih dobrot, ki si jo privoščite na najlepših zelenih površinah v Ljubljani na odeji pod krošnjami mogočnih dreves," so zapisali.

DDD

Večdnevne pakete so v Turizmu Ljubljana zasnovali z namenom približati ponudbo slovenskemu gostu. Vsebina paketov je prilagojena različnim ciljnim skupinam - od družin do parov, ljubiteljev kulture do ljubiteljev narave. Ponujajo več dvodnevnih paketov, z njihovo kombinacijo pa je mogoče bivanje v prestolnici tudi podaljšati na več dni.

DDD

Za družine so pripravili pakete Ljubljanski zmajček na sladoledu ter Ljubljanski zmajček in njegove skrivnosti. Ta paketa med drugim vodita v živalski vrt, sobo pobega, Hišo iluzij, na Ljubljanski grad ali v Železniški muzej. Obiskovalce popeljeta z električnim vlakcem Urbanom po mestu in z ladjico po Ljubljanici ali jih vabita na piknik v park Tivoli.

DDD

Doživetji Plečnik in vsi skriti kotički Ljubljane ter Ljubljanski šef kuha za vas predstavita mesto kot kulturno in kulinarično prestolnico. Prvo obiskovalce med drugim popelje po Narodni galeriji, z vodenim ogledom po manj znanih kotičkih mesta ter v Plečnikovo hišo v Trnovem. Drugo pa ponuja tudi raziskovanje Ljubljane s kolesom, kosilo pri kuharskem mojstru Jakobu Pintarju, ljubljanski zajtrk in obisk mestnega muzeja.

profimedia

Za romantike je na voljo paket Ljubljena, ki ob drugih aktivnostih vključuje voden ogled ljubljanskega botaničnega vrta in voden večerni sprehod po mestu, celodnevni najem koles, piknik na Špici in kulinarično doživetje. Za aktivne obiskovalce pa je Turizem Ljubljana pripravil paket Zelena in aktivna, ki združuje tri športne aktivnosti: supanje, kolesarjenje in golf.

Vsi paketi udeležencem nudijo tudi od 15- do 30-odstotni popust na cene prenočitev z zajtrkom v izbranih ljubljanskih hotelih ter popust na vozovnice za vlak. Prav tako prinašajo popuste pri nekaterih ponudnikih doživetij, recimo za vstopnice Ljubljana Festivala, mestna kopališča, golf ali tenis.

 Vir: STA

Preverite tudi Bambergova pot na Triglav – ena najlepših, a tudi najzahtevnejših visokogorskih tras v Sloveniji je Naj planinska pot 2020 ali pa NAGRADNI KVIZ za ljubitelje piknikov!