Manca Korelc: 101 jezero, ki bi ga moral obiskati vsak Slovenec

15. 10. 2020
Deli
Manca Korelc: 101 jezero, ki bi ga moral obiskati vsak Slovenec (foto: arhiv Mance Korelc)
arhiv Mance Korelc

V teh dneh, ko je jesen na višku, barve narave najlepše, telovadnice in dvorane pa se počasi zapirajo, je morda pametno, da skočite po knjigo z naslovom The Slovenia Lakes - 101 jezero v Sloveniji, ki jo je napisala znana slovenska marketingašica, predavateljica in strokovnjakinja za LinkedIn, Manca Korelc.

Od osebnega projekta “Moja jezera” do knjige

Avtorica knjige The Slovenia Lakes, Manca Korelc, je izjemno energična podjetnica iz Kočevja, srčna raziskovalka jezer in strastna predavateljica. Po izobrazbi je magistrica poslovnih ved, poslovno pa od leta 2008 stopa po poti digitalnega marketinga. Oktobra 2017 je postala samostojna podjetnica, ki pomaga podjetjem pri poslovni uporabi LinkedIna za marketing in prodajo. Isto leto je vzniknil tudi njen osebni projekt Moja jezera, saj se njen svet izven poslovnih voda vrti okoli slovenskih voda v različnih pojavnih oblikah, ki Manco prevzemajo na prav poseben način.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

If you ask me, where do I feel most peaceful, lakes are the answer. 💙🛶🦢 #ormoskolake #mojajezera #loveroflakes

A post shared by Manca Korelc 💎 Slovenia Lakes (@mancakorelc) on

S kolesom ali peš

Manca Korelc se je odločila, da bo odkrivala slovenska jezera s kolesom ali peš, saj je po naravi zagrizena športnica. Primarni namen projekta Moja jezera je bil spoznavanje neznanih stoječih voda na slovenskih tleh, ki se jih še ni dotaknil masovni turizem. Na svoji poti odkrivanja slovenskih stoječih voda je vsako jezero skrbno dokumentirala s fotografijami in krajšimi opisi. Skupaj z zemljevidom je svoja popotovanja okoli slovenskih jezer skrbno objavljala na svoji spletni strani in kot prava digitalna marketingašica na svojih profilih na družbenih omrežjih, kjer si je zgradila zvesto skupnost sledilcev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One of my favourite lakes! 🥰 This time it was not as full as the first time I was there, but still it has that lake magic. 💙 #mojajezera #loveroflakes

A post shared by Manca Korelc 💎 Slovenia Lakes (@mancakorelc) on

1113 jezer

Kolesarjenje in odkrivanje stoječih voda sta tako postala njeno življenjsko vodilo, pri čemer se Manca Korelc morda ni takoj zavedala, kam jo lahko projekt Moja jezera pravzaprav pripelje. Tako se je dve leti nazaj iz njenega sedaj nagrajenega osebnega projekta za dušo, kot mu pravi Manca Korelc sama, rodila ideja o izdaji knjige pri mednarodni založbi The Slovenia.

Navdihnjena z več stotimi jezeri po vsej državi je Manca Korelc skrbno izbrala 101 jezero, ki bi jih moral obiskati vsak Slovenec. Ko boste prišli do konca knjige, boste vedeli vse o slovenskih jezerih (in Manci) in dobili motivacijo, da jih raziščete. Do časa pisanja knjige je Manca Korelc obiskala že več kot 1113 jezer. Jezera resnično ljubi, zato jim je posvetila svoje življenje.

Pozor - to ni turistični vodič!

Knjigo The Slovenia Lakes je Manca zasnovala tako, da bralci spoznate jezera v vseh njihovih oblikah. Knjiga ni turistični vodič, je oda vodi. Njena želja je, da boste s pomočjo knjige spoznali Slovenijo kot deželo jezer in da se ji boste dovolili povabiti k najmanjšemu kalu na Krasu, neznanemu ribniku nedaleč od vašega doma ali pozabljenim mrtvicam reke Mure.

Preberite še: Kam na izlet v jesensko idilo?ali 6 joga vaj za maščobo na hrbtu in bokih (s pogledom na Blejsko jezero)