Najbolje varovana (smučarska) skrivnost Južne Tirolske

Najbolje varovana (smučarska) skrivnost Južne Tirolske (foto: Manuel Kottersteger) Manuel Kottersteger
26. 1. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Smučišče je dobilo ime po treh do neba segajočih in blizu 3000 metrov visokih skalnih vršacih.

Kot da veličastnost treh vrhov že sama ne bi bila dovolj, pa so Tre Cime skupaj z drugimi dolomitskimi vrhovi bile leta 2009 razglašene za Unescovo svetovno dediščino.

Zakaj bi morali slabe tri ure oddaljeno smučišče s skoraj sto kilometri odlično pripravljenih prog nujno obiskati že to zimo, pa si preberite v nadaljevanju. Razlogov je resnično več kot dovolj.

Krožna proga Giro delle cime

Ste za nekaj posebnega? Sanjate o dnevu smuke v osupljivo lepi zimski pokrajini v družbi najlepših gorskih vrhov? Odpravite se na 34 km dolgo krožno smučarsko progo, ki vas
bo popeljala čez pet zasneženih planin in mimo velikanskih snežakov ter severnih jelenov. A kaj bi govorili, najbolje bo, da se o lepoti Dolomitov prepričate sami.

Kulinarika

Mmmmm … Med smučanjem se dobra hrana še kako prileže. Brez skrbi, v smučarskem središču Tre Cime boste lahko v udobju gorskih restavracij s čudovitim panoramskim razgledom izbirali med italijanskimi, avstrijskimi in avtohtonimi ledinskimi jedmi. Nagrajeni in priznani kuharski mojstri Chris Oberhammer, Markus Holzer, Josef Mühlmann in sommelier André Cis vas že nestrpno pričakujejo.

Ob omenjenih pa smučarsko središče Tre Cime premore še veliko drugih doživetij. Koliko? Recimo, da nam jih ne uspe prešteti niti na prste dveh rok.

Kot v pravljici - v družbi snežakov velikanov

Kje piše, da so snežaki samo za otroke? Z žičnico se odpeljite na vrh Crodo Rossa/Rotwand in naredite en družinski selfi v družbi velikanskih snežakov.

Obilo zabave – nahranite severne jelene ob Rotwandu

Severni jeleni ne živijo samo v risankah in pravljicah, ampak tudi na smučišču Tre Cime. Mimogrede jih lahko srečate med smučanjem, na vrhu Crodo Rosso pa jih lahko vsak četrtek med njihovim dnevnim hranjenjem pomagate nahraniti tudi vi.

Foto: Manuel Kottersteger