Najboljši kraji za ženski seks turizem

26. 10. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Ženski seks turizem se je pojavil, ko so v osemdesetih letih prejšnjega stoletja (no, tudi že prej) samske ločene ženske v zrelih letih iz bogate zahodne Evrope in ZDA odhajale v dežele v razvoju, da bi se romantično in seksualno sprostile. Od moškega seks turizma se razlikuje po tem, da je v odnos vključene veliko več romantike ter intimnosti, in ne gre zgolj za fizični seks.

Ženski seks turizem lahko razvrstimo v tri skupine

Tradicionalni: Je enak kot moški seks turizem. Ženske odpotujejo v eksotične poceni kraje, kjer plačajo za seks z moškim prostitutom.

Situacijski: Ženske ne odpotujejo v daljne kraje s primarnim namenom obiskati profesionalnega ljubimca, ampak jih trenutno razpoloženje in situacija privedeta do tega. Poleg osamljenih turistk so v takšen seks turizem vključene tudi potujoče poslovne ženske in študentke ter ženske na službenih konferencah, ki so pogosto tarča lokalnih žigolov. V takih primerih je velikokrat vključena tudi romanca, in ne zgolj seks.

Romantični: Ženske odpotujejo v eksotične kraje, da bi si oddahnile v stalni družbi postavnega, mladega domačina. S tem dokazujejo svojo neodvisnost od moških ter si privoščijo nekaj, česar si doma ne morejo in predvsem nočejo privoščiti.

Veliki Bambusi (tudi Sanky – panky): Karibi, Jamajka, Barbados, Dominikanska republika
Ležerni karibski afroameriški lepotci s postavami profesionalnih košarkarjev ali atletov so mokre sanje marsikatere ženske bele polti. Na Karibe vsako leto pride na deset tisoče žensk, da si privoščijo 'sanjsko' družbo. V vednost: karibskim žigolom je oralni seks tabu in zahtevajo tretjino več kot za klasični seks. Oglejte si kratki dokumentarec Rodneyja Ifilla o barbadoških žigolih na YouTubu. www.youtube.com/watch?v=ae9sWzssw9Y.

Kuta Kavboji ali Lovci na belke (Pemburu-Bule): Kuta, Bali
Indonezijski deskarji bronaste kože ponujajo seks usluge vsem samskim turistkam z vsega sveta, čeprav najbolj oblegajo bogate japonske turistke. Singapurski režiser Amit Virmani je o iskrenih, zabavnih, pozornih in nežnih žigolih posnel dokumentarni film Kuta Cowboys in Paradise, ki si ga lahko ogledate na YouTubu. www.youtube.com/watch?v=YgWI2-r0u-I

Beduini: Petra, Jordanija
Mogoče se sliši malo čudno, da se v tako sveti deželi dogaja seks turizem, in to še ženski povrhu, vendar je v počitniških krajih v Jordaniji prav živahno in razgreto. Ženske so nad magnetskim šarmom arabskih prodajalcev ljubezni nadvse navdušene.

Klateži: Gambija
So večinoma nezaposleni in neškodljivi mladi temnopolti fantje, oblečeni v 'rasta' majice (zelena, rumena in rdeča barva), ki oblegajo starejše, večinoma evropske turistke, v zameno pa dobijo denar in druge ugodnosti. Slovijo kot zelo prijaz­ni, prijateljski, olikani in nenasilni.

Bobnarji: Senegal
Ime so dobili zaradi svojega igranja bobnov na plažah. Slovijo kot odlični ljubimci, sami sebe pa vidijo kot nekakšne turistične vodnike, ki ponujajo vse, kar si ženska želi.

Zanimivosti

• Pri moški prostituciji je problem, da je klasičen spolni odnos nemogoč, če moški ni vzburjen. Prav tako moški ne more v enem dnevu zadovoljiti toliko žensk, kot lahko ženska moških, poleg tega si ženske želijo več romance, kar vzame veliko časa. Ta poklic jim je zato velikokrat le priložnostno delo.

• Moška prostitucija je bila na voljo v skoraj vseh starodavnih kulturah. V stari Grčiji so bili to večinoma sužnji, prisiljeni v prostitucijo. Prav tako pa so moški bordeli obstajali tako v antični Grčiji kot starem Rimu. V današnji dobi pa je taka oblika prostitucije v velikem porastu.

• Ženske seks turistke so običajno po premoženju višjega srednjega razreda ali visokega ter povečini prihajajo iz zahodnih evropskih držav, ZDA, Kanade, Avstralije in Japonske.

• Poleg naštetih krajev je ženski seks turizem opažen tudi v Keniji, Egiptu, Tuniziji, Maroku, na Fidžiju, Ekvadorju, Costa Rici, v Puketu na Tajskem, Grčiji, Črni Gori, Španiji in tudi na Hrvaškem. Nikakor ne pozabite na zaščito, saj je v krajih z nižjim standardom več prenosljivih spolnih bolezni.

• Paradise: Love (Paradiž ljubezni) je filmska drama avstrijskega režiserja Ulricha Seidla iz leta 2012, ki pripoveduje zgodbo o 50-letni ženski, ki odpotuje v Kenijo, da bi si privoščila seks turizem. Za ogled filma kliknite na: www.youtube.com/watch?v=g1UR-DlJRW0.

• Moškega prostituta se lahko najame (preverite splet) v vsakem večjem evropskem, mestu, tudi v Ljubljani. Tu je nekaj spletnih naslovov, kjer ponujajo vrhunsko moško spremstvo (seveda za velik denar):

ZDA (www.cowboys4angels.com), Evropa (www.haveaguest.com), Japonska (www.myyesman.com).