Ne, to ni še ena sanjska plaža – AMPAK nov Bermudski trikotnik – kraj, kjer je izginilo že vsaj 700 ljudi!

Ne, to ni še ena sanjska plaža – AMPAK nov Bermudski trikotnik – kraj, kjer je izginilo že vsaj 700 ljudi! (foto: Profimedia) Profimedia
15. 10. 2022

O Bermudskem trikotniku, ki je znan tudi pod imenom ' hudičev trikotnik', ste zagotovo že brali.

Raztezal naj bi se na področju med Miamiem na Floridi, do otoka Bermudi, tretji vogal pa je v kraju San Juan na Puerto Ricu. V njem je izginilo že nešteto ladij in letal. 

A ni edini!

Neposredno nasproti namreč leži Hudičevo morje, znano kot Zmajev trikotnik.  

Tudi o Zmajevem trikotniku se širijo številne legende in zgodbe o izginulih ladjah. Znameniti mongolski vodja Kublajkan, ki je v 13. stoletju poskušal napasti Japonsko, naj bi na tem mestu izgubil 40.000 mož. 

Hudičevo morje (jap. Ma-no Umi) ali Zmajev trikotnik je območje v Tihem oceanu okoli japonske obale in otoka Ogasawara, ki vključuje velik del Filipinskega morja. In tako kot o Bermudskem trikotniku, tudi o Hudičevem morju krožijo zgodbe in aktivnosti, ki jih ni mogoče razložiti. 

Nekoč so verjeli, da v Hudičevem morju živi ogromen zmaj, ki se hrani z ladjami. In še danes mnogi izginotje ladji pripisujejo temu bajeslovnemu bitju. 

V 19. stoletju pa so številni mornarji poročali o nenadnem pojavu skrivnostne dame na svojih jadrnicah.

Najbolj znana zgodba pa sega v leto 1952. V Zmajevem trikotniku je izginila raziskovalna ladja Kaio Maru št. 5 in celotna posadka, ki je štela 31 posameznikov. Preučevali so delovanje podvodnega vulkana Myojin-sho.

Ameriški jezikoslovec Charles Berlitz pa je leta 1989 v knjigi 'The Dragon's Triangle' zapisal, da je v Hudičevem morju japonska vojska med letoma 1952 do 1954 izgubila pet ladij s približno 700 možmi. Zaradi tega je japonsko ministrstvo za pomorske zadeve in ribištvo sredi prejšnjega stoletja Hudičevo morje razglasilo za nevarno.

Kaj se je v resnici zgodilo s pogrešanimi ljudmi in ladjami?

Podobno kot za bermudski trikotnik ni bilo nikoli zares pojasnjeno.  

Znanost sicer trdi, da ne gre za paranormalne aktivnosti. Za izginotja ladij so krivi nevarni plini, ujeti na morskem dnu. Na tem območju so nahajališča metanovega klatrata, ki lahko pri temperaturi, višji od 18 stopinj Celzija, povzroči eksplozijo in potopi ladje – brez ostankov in dokazov, pišejo na strani punkufer.dnevnik.hr.

Preverite še:
Zakaj je ta idilična peščena plaža vedno prazna? (VIDEO)
Profimedia