Razkrivamo: TOP 5 "instagramabilnih" mest v Pomurju

Razkrivamo: TOP 5 "instagramabilnih" mest v Pomurju (foto: Visit Pomurje / Funkit Marketing) Visit Pomurje / Funkit Marketing
3. 11. 2022

Odkrijte najlepše lokacije Pomurja!

Pomurje slovi po dobri hrani, gostoljubnih domačinih in posebni kulturi. Ravno v Pomurju pa se nahaja tudi veliko krasnih kotičkov, ki jih mnogi z veseljem ujamejo v objektiv.

Jesenske trte v Lendavskih Goricah

Vinske trte so čudovite vse dni v letu, še bolj izjemne pa postanejo takrat, ko se ovijejo v jesenske barve. Če tudi vas navdušujejo takšni prizori, obiščite Lendavske Gorice, ki poleg pestre kulinarike in bogate kulture ponujajo tudi idilične razglede in velik potencial za fotografije.

V Lendavskih Goricah in okolici vas čaka tudi nemalo možnosti za aktivnosti; naj vas očarajo številne kolesarske in pešpoti, različnih dolžin in težavnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Pomurje (@visitpomurje)

Pogled na 4 države iz razglednega stolpa Vinarium

V Lendavi vas čaka 53 metrov visok razgledni stolp Vinarium. Že sam stolp je oblikovan tako, da je njegov videz zelo zanimiv za fotografiranje. Iz vrha stolpa pa lahko vidite ravnice in gričevja Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije. Katera država pa bo vas najbolj očarala?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Izleti po Sloveniji 🇸🇮 Slovenia Travel Family (@vsezarazgled)

Okrepitev na posestvu Mala Rosa

Za posestvom Mala Rosa stojita zakonca, ki sta si tik pred penzijo želela pobegniti od mestnega vrveža in se preseliti na podeželje. V Pomurju sta odkrila posest, ki sta jo poimenovala v "posest Mala Rosa". Danes ponujata domače čaje, sirupe, peciva ter ostale dobrote iz vrtnic, sivke in drugih domačih pridelkov.

Razgled, zanimiva ponudba ter pester interier so bili zaslužni, da je posestvo kmalu postala prava senzacija tudi na družbenih omrežjih. Številni obiskovalci z veseljem pofotkajo in s svojimi sledilci delijo vse, kar Mala Rosa ponuja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Posestvo Mala Rosa (@posestvo.malarosa)

Vasica Ženavlje in spomenik v obliki krogle

18. avgusta 1934 sta statosferska letalca Max Cosyns in Nere van Elst z balonom vzletela iz Belgije, nato pa sta nenačrtovano zasilno pristala v Ženevljah. Njun cilj je bila Avstrija, a zaradi neugodnega vetra sta pristala v Sloveniji. Za Ženavlje je to bila prava senzacija in kraj je obiskalo več tisoč ljudi, o dogodku pa so poročali domači in tuji mediji.

Med prebivalci vasi je ta dogodek ostal živ desetletja in se je s pripovedovanjem prenašal na mlajše rodove. O tem je pisal tudi naš pisatelj Milan Vincetič v knjigi Nebo nad Ženavljami. Knjiga je bila tudi osnova, po kateri je nastal scenarij za istoimenski dokumentarni film.

Še danes 18. avgust v občini Gornji Petrovci velja občinski praznik.  Na mestu pristanka stratosferskega balona je bilo leta 1997 postavljeno  spominsko obeležje trajne umetniške vrednosti, delo akademskega kiparja, Mirka Bratuše. Bronasti kip v obliki krogle, ki simbolizira balon, je zanimiv tudi za fotografski objektiv. Poiščite najbolj kreativen način, kako bi ga pofotkali vi! 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Doživetja v Pomurju (@pomurjedozivetja)

Plečnikova cerkev v Bogojini

Da, tudi v Pomurju je Plečnik pustil svoj pečat. Cerkev v Bogojini velja za eno najbolj zanimivih arhitekturnih stvaritev 20. stoletja in je obenem tudi najbolj znano svetišče v Pomurju. 

Star vhod z zvonikom z značilnimi "plečnikovskimi" oblikami ter notranjost s kamnitimi stebri in lesenim stropom, okrašenim z izdelki prekmurskih lončarjev je pravi raj za ljubitelje fotografije. Mnogi z največjim veseljem v objektiv ujamejo vse detajle, ki jih cerkev ponuja, očarljiva pa je tudi umirjena okolica.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nataša Ivanović (@natasabelkova)

Pomurje je nedvomno super izbira tako za vse ljubitelje fotografije, kakor tudi za posameznike, ki si želijo sproščenega in prijetnega izleta ter odkrivanja idiličnih koščkov Slovenije.