Romantična potovanja za rojene v vodnem znamenju (rak, škorpijon, ribi) za leto 2012

Romantična potovanja za rojene v vodnem znamenju (rak, škorpijon, ribi) za leto 2012 (foto: Fotolia.com) Fotolia.com
2. 1. 2012

Predstavniki znamenja raka bodo najbolj uživali v spokojni pokrajini imenitnega evropskega mesta. Škorpijoni, ki vedno želijo spoznati bistvo vsake stvari, bodo najbolj doma v krajih, bogatih z zgodovino, skrivnostne ribe pa naj se odpravijo na raziskovanje in prijeten potep po Aziji.

Rak

Nizozemska je dežela tulipanov, zibelka svetovnih umetnikov, kot sta Van Gogh in Rembrandt, in domovina znamenitega nizozemskega sira. Tu vam res ne bo dolgčas!

Kar 40 odstotkov ozemlja Nizozemske je pod morsko gladino. Od tod tudi njeno ime, ki v prevodu pomeni 'nizka zemlja'. Če boste deželo obiskali prvič, se najprej ustavite v očarljivem Amsterdamu, kjer vas bodo navdušili številni kanali, speljani po mestu.

Vseeno bodite previdni na sprehodih po amsterdamskih ulicah, na katerih imajo glavno besedo predvsem kolesarji. Ne pozabite si ogledati Rijksmuseuma, ki vas bo navdušil s pristno nizozemsko vrhunsko umetnostjo. V Delftu kupite unikatni porcelan, v Goudi pa najboljši sir.

Škorpijon

Turčija je svojevrstna država, ki se razprostira prek dveh celin in ima kar štiri morja. Velja za deželo bogate arhitekturne dediščine in stoletnih tradicij.

Istanbul, ki se je zapisal v zgodovino kot starodavni in slavni Konstantinopel, je edino mesto na svetu, ki leži na dveh celinah, v Eropi in v Aziji. Prav v Cerkvi svete modrosti (Hagija Sofija) so se odposlanci kneza Vladimirja seznanili s krščansko vero.

Modra mošeja sultana Ahmeda, sultanski dvorec Topkapi, Mrtvo morje, v katerem ni nikoli valov, tempelj boginje Artemide v Efesu – vse to je le majhen košček čudes, ki jih skriva ta dežela. Temu dodajte še izredno družabne in prijetne ljudi, dobro turško kavo in pristno evrazijsko vzdušje.

Ribi

Očarljiva Indonezija je eden redkih krajev na našem planetu, kjer se še vedno lahko znajdeš na neobljudenem otoku ali pa se izgubiš v džungli in čajnih nasadih.

Dežela tisočerih otokov se razteza vzdolž ekvatorja, od Malezije pa skoraj do Avstralije. To je pravi raj za tiste, ki si želijo miru in sprostitve ali pa se poglobiti v smisel bivanja. Prisotnost vseh treh velikih ver - budizma, islama in krščanstva se kaže tudi v arhitekturi starodavnih templjev Prambanan in Borobudur.

Prava meka za turiste z vsega sveta je otok Bali, ki ga imenujejo tudi 'tropski biser'. Če vam veliko bolj ustreza ogled naravnih znamenitosti, ne pozabite obiskati drugih otokov, kot so Sumatra, Borneo in rajski Flores.