Turist splezal na znamenito fontano in jo uničil, želel se je fotografirati

6. 9. 2023
Deli
Turist splezal na znamenito fontano in jo uničil, želel se je fotografirati (foto: Facebok Dario Nardella (Posnetek zaslona))
Facebok Dario Nardella (Posnetek zaslona)

22-letnik se je povzpel na znamenito fontano, saj se je želel fotografirati, s svojim dejanjem pa je znamenitost uničil.

Italija je priljubljena destinacija, ki jo radi obiskujejo ljudje z vsega sveta. Tudi mlajše generacije so navdušene nad našimi sosedi in Italija je postala že pravi trend na družbenih omrežjih.

Številni popotniki na Instagramu, Facebooku in TikToku objavljajo svoje utrinke iz Italije in jim dodajajo ikonične oznake, kot so #dolcevita ali #bellaitalia.

Trendu je podlegel tudi 22-letnik iz Nemčije, ki je v Firencah želel narediti prav posebne fotografije. Povzpel se je na znamenito Neptunovo fontano, pri tem pa je znamenitost poškodoval.

Mestne oblasti so sporočile, da je mladenič v nedeljo zvečer splezal na fontano, da bi se fotografiral, a je pri tem odlomil del na kočiji ter kopito konja. Ocenjeno je bilo, da je zaradi tega nastala škoda v vrednosti 5000 evrov.

Župan Firenc, Dario Nardella, je objavil eno od fotografij mladeniča in ob tem zapisal, da turista čaka visoka kazen.

"Temu turistu se je zdelo prav, da se za fotografiranje povzpne na podnožje kipa Neptuna na trgu Signoria. Po zaslugi kamer na občini so ga identificirali in čaka ga visoka kazen. Za vandalicem kulturne dediščine ni opravičila," je v objavi zapisal župan.

Številni so ogorčeni nad njegovim dejanjem, spet drugi pa so bolj prizanesljivi. Nekateri celo pravijo, naj turist ne dobi kazni, saj več kot očitno znamenitosti ni poškodoval namerno.

Kaj pa o njegovem dejanju menite vi?