Zakaj bi morali letošnje počitnice preživeti v naravi?

Zakaj bi morali letošnje počitnice preživeti v naravi? (foto: profimedia) profimedia
31. 5. 2022

Naj vas letošnje poletje zanese v naravo. Imamo nekaj dobrih razlogov, zakaj prav tja. 

Ko smo bili prisiljeni ostati doma in izletkati znotraj meja, smo se spomnili, kako čudovito deželo imamo in kaj vse ponuja. Boste letos izkoristili vse njene prednosti in lepote? 

Naštevamo nekaj odličnih razlogov, zakaj je dobro čim več časa preživeti v naravi:

Narava zdravi

Narava ima kar nekaj zdravilnih moči. Občutite lahko, kako izpuhti jeza, strah, stres in drugi neprijetni občutki (vsaj za nekaj časa). Poskrbi tudi za fizično zdravje, saj lahko uredi krvni pritisk in srčni utrip, sprosti napetost v mišicah in zmanjša proizvodnjo stresnih hormonov. 

Narava povezuje

Popolnoma drugače se boste povezali z ljudmi v naravi kot na pijači. Na izletu v naravo ni motečih dejavnikov (če pospravite telefone) in nekako ste se prisiljeni pogovarjati z drugimi. Čutite z njimi, ko se vzpenjate na hrib in ste zadihani, skupaj občudujete lepote in ustvarjate nove spomine. Dan v naravi si boste zapomnili, medtem ko boste dan pred televizijo takoj pozabili. 

Narava spočije oči

Oči obremenjujemo od jutra do večera, ko strmimo v ekrane. Jim kdaj med delom in brskanjem po telefonu privoščite počitek? Vsaj za nekaj trenutkov se zazrite v gozd ali druge zelene površine in opazili boste, da je pogled takoj lažji. Veliko uslugo si boste naredili tudi, če dan preživite v naravi brez ekranov in privoščite počitek očem. 

Lažje se zberete

Ko ne morete več razmišljati in se zdi, da vam bo glava eksplodirala, si privoščite sprehod po gozdu, ali vsaj po bližnjem parku. Možgani si bodo za hip odpočili, preusmerili pozornost, pregnali stres in morebitne blokade. V naravi lahko dobite tudi marsikatero dobro idejo ali najdete rešitev vašega problema.

Si želite udobja v naravi?

Promocijsko gradivo Tinycamper

Vsi, ki v naravi radi preživite več dni in tam tudi prespite, boste zagotovo navdušeni nad mini potovalno prikolico Tinycamper. Ta nudi udobje domače postelje, poskrbi pa tudi za zdrav obrok na poti, ki ga pripravite v estetski in funkcionalni zunanji kuhinji. Udobje sredi narave – ko ne potrebuješ ničesar več.

Nekaj prednosti Tinycamperja: 
  • vozen z izpitom B kategorije
  • lahek za manevriranje
  • ima kuhinjo, spalni del pa se lahko čez dan spremeni v dnevni kotiček z zofo ter mizo
  • veliko shranjevalnega prostora
  • po želji možnost otroške postelje dolžine 140 cm, osrednja postelja je dimenzij 140x200 cm
  • možnost več dnevne avtonomije (ima rezervoar z vodo, umivalnik, hladilnik, po željah tuš, ogrevanje, napajanje na sonce/plin/elektriko ...)
  • prostor je svetel zaradi velikega panoramskega okna na strehi (z možnostjo zatemnitve)
  • možnost individualnih prilagoditev na željo naročnika

Izberete lahko celo barvo po vašem okusu. Več o mini potovalni prikolici lahko preverite tukaj: Tinycamper

Promocijsko gradivo Tinycamper