Pozdravite pomlad, polni energije (privoščite si ta neverjeten oddih)

Pozdravite pomlad, polni energije (privoščite si ta neverjeten oddih) (foto: Liburnia Hotels & Villas) Liburnia Hotels & Villas
25. 3. 2022 Promocijsko sporočilo

Po novo zalogo energije se odpravite v bližnjo Opatijo. Predlagamo vam oddih, ki vas bo napolnil z novimi močmi in vas dobesedno prenovil. Vključuje vse – tako sproščanje kot aktivnosti za telo in duh.

Podajte se torej v Opatijo, ki ji pravijo tudi Jadranska Nica, Biser Jadrana in Dunaj na morju. V očarljivem mestu na obali Kvarnerskega zaliva, kjer Jadransko morje pljuska ob masiv Učke in kjer se ustvarja najbolj zdrava klima, začutite čarobnost sonca in morja ter tamkajšnjo neverjetno naravo. Tu lahko doživite tudi bogato kulturno dediščino in uživate v vrhunski gastronomiji. Vse to bo na vas učinkovalo tako blagodejno, da se boste z oddiha v svoj vsakdan vrnili popolnoma prerojeni.

Sredozemski pridih mesta in ugodna klima

Opatija je slikovito mesto na jadranski obali, ki ga prežema sredozemski duh. Tu lahko doživite ugodno mikroklimo in uživate v edinstveni svežini morskega zraka, medtem ko se sprehajate po Lungomare, enem najlepših morskih sprehajališč, uradno poimenovanem sprehajališče Franca Jožefa I. V zasnovo tega posebnega sprehajališča so bili vpeti zdravniki, zato njegova oblika in lega dodatno prispevata k rehabilitaciji in preprečevanju različnih bolezni. V 20. stoletju so Opatijo tako uradno razglasili za klimatsko zdravilišče.

Lungomare pa je dandanes tudi priljubljeni kraj za fotografiranje, občudovanje osupljivih znamenitostih in pa ustvarjanje romantičnega vzdušja za krajane in obiskovalce, kot je bil sprva za kralje in kraljice ter kneze in vojvodinje z vsega sveta.

PROFIMEDIA

Ko vas pot ob morju začne voditi proti mestu, pa lahko vstopite še skozi železna vrata, se sprehodite mimo Zidu slavnih in vstopite v zelene oaze parka Angiolina, zaščitenega spomenika parkovne arhitekture, kjer najdete 60 polj z več sto rastlinskih vrst z vsega sveta, kot so dvokrpi ginko, japonska banana, orjaška sekvoja.

Morski zrak pa vam ves ta čas ponuja eno največjih koncentracij blagodejnih negativnih ionov. Fizične aktivnosti, kot so plavanje v morju, dihalne vaje na plaži, aktivna hoja in tek vzdolž sprehajališča Lungomare so tako zelo priporočljivi, saj krepijo koristne učinke vdihovanja negativnih ionov, kot so zmanjšanje vnetja, krepitev funkcije imunskega sistema, boljše mentalno zdravje, uravnoteženje avtonomnega živčnega sistema, spodbujanje globokega spanca, spodbujanje celičnega metabolizma ...

Namig: Že samo sprehod ob morju je za vaše počutje pravi wellness, saj medtem ko se sprehajate ob morju in vdihavate svež morski zrak, vaša pljuča in koža vsrkavajo negativne ione, ki so ključ do dobrega počutja.
Liburnia Hotels & Villas

Uživajte v blagodejnih učinkih morskega zraka, bogatega z negativnimi ioni, ob namestitvi v Active Healthy Hotelu Istra, kjer boste obenem doživeli popolno sprostitev in aktivnosti, kadar si jih boste zaželeli. Med drugim ponujajo sobe, opremljene s fitnesom, izkoristite pa lahko tudi posebno sodelovanje med hotelom ter medicinsko in wellness kliniko Thalassotherapia Opatija za popolno formo. Posvetujte se z zdravstvenimi strokovnjaki ali opravite celovit zdravstveni pregled in izboljšajte svoje počutje. Lahko pa si samo preprosto privoščite plavanje in razmigavanje v notranjem bazenu z ogrevano morsko vodo. 

Liburnia Hotels & Villas
Namig: Če bi bili v Istri radi še bolj aktivni, se lahko odločite tudi za planinarjenje po Narodnem parku Učka

Razvajanje brbončic in pomlajevanje s kulinariko

Liburnia Hotels & Villas

Da bi gostom zagotovili kar najboljše splošno počutje, v Active Healthy Hotelu strežejo lokalne izdelke in modro ribo, bogato z antioksidanti in maščobnimi kislinami omega 3, torej protivnetno prehrano. Antioksidanti nevtralizirajo proste radikale v telesu in s tem zmanjšajo vnetje, bolezni, celične poškodbe in prezgodnje staranje.

Liburnia Hotels & Villas

7 načinov za razstrupljanje lahko odkrijete v razstrupljevalnih kotičkih, ki so na voljo v času zajtrka, in uživate v funkcionalnih večerjah, ki vključujejo obroke z modro ribo, solatni kotiček ter jedi na osnovi špargljev in gob.

Namig: V Lovranu lahko od 15. do 30. aprila doživite tudi Festival špargljev.
Lepo torej vabljeni, da si privoščite popoln aktivni in obenem sproščujoči oddih v Opatiji in Hotelu Istra.