Recite stop kaotični jutranji rutini

Recite stop kaotični jutranji rutini (foto: Profimedia) Profimedia
19. 4. 2017

Jutra ponujajo možnost novega pogleda na življenje in priložnost za svež, nov začetek. Zato poskrbite, da bo vaše jutro umirjeno in čim bolj sproščeno.

Življenje v današnjem času poteka hitro in intenzivno. Ljudje se ne znamo več ustaviti in uživati v trenutku. Jutro je tisti del dneva, ki bi ga morali izkoristiti za umiritev misli in sproščen vstop v nov dan. Z upoštevanjem spodnjih nasvetov lahko to uspe tudi vam.

1. Ne pospravljajte

Jutra niso namenjena pospravljanju, čeprav vas to še tako mika. Bolje je, če si prejšnji večer vzamete 10 minut in na hitro pospravite vse, kar bi vas morda zmotilo naslednje jutro. Na ta način dan začnete brez dodatnih obremenitev in stresnih situacij že navsezgodaj zjutraj.

2. Sebe postavite na prvo mesto

Zjutraj najprej poskrbite zase in za svoje potrebe. Včasih je to težko storiti, še posebej, če vam zjutraj pozornost preusmerijo otroci ali partner. Vstanite pet minut pred ostalim in dan začnite z meditacijo, pitjem kave v tišini, jogo ali branjem knjige. Izberite dejavnost, ki vas sprosti in se na ta način otresite razmišljanja o izzivih, ki vas čakajo tisti dan.

3. Zajtrk

Privoščite si zdrav zajtrk, ki vas bo napolnil z energijo. Pri tem ne pozabite na obvezen kozarec vode, ki mu lahko dodate malo limoninega soka za hidratacijo telesa.

4. Upočasnite

Jutra naj ne bi bila hektična in hitra. Ravno zato je tako pomembno, da razvijete svojo jutranjo rutino, s katero ne boste že takoj ob zvoku budilke z mislimi na delovnem mestu ali pri svojem urniku dnevnih obveznosti. Pri tem je ključnega pomena tudi dobra organiziranost, saj vam ustrezno načrtovanje in razdelitev dnevnih nalog omogoča, da jutra potekajo bolj umirjeno.

huffingtonpost.com

Preberite še: