Seznam stvari, ki jih boste kasneje zagotovo obžalovali

3. 6. 2019
Deli
Seznam stvari, ki jih boste kasneje zagotovo obžalovali (foto: profimedia)
profimedia

Kar počnete sedaj, boste morda kasneje obžalovali. Preverite, čemu se raje izognite ali kaj lahko popravite, preden bo prepozno.

To so stvari, ki jih boste kasneje zelo verjetno obžalovali, morda vam je za nekatere žal že sedaj. Ukrepajte, preden naredite odločilne napake.

1. Gojenje zamer. Spoznali boste, da ste izgubili stik z dobrim prijateljem le zaradi vaše trme. In da se ne spomnite, kaj sploh zamerite.

2. Dovolite, da stres načne vaše zdravje in si nikdar ne privoščite sprostitve. Žal vam bo, ko bodo bolečine postale prehude in boste izgoreli.

3. Pretirano varčevanje, zaradi česar si nikoli ne privoščite tistega, kar si želite. Ne pravimo, da trošite po nepotrebnem, ampak da bi si lahko včasih kupili kaj, kar ne potrebujete nujno, vendar vam je všeč.

4. Sovražite določene dele svojega telesa. Po drugi strani pa vedno zavidate ljudem, ki se v svoji koži počutijo čudovito in širijo pozitivno energijo.

5. Niste ob nekom, ki vas resnično potrebuje. Tega časa ne boste morali dobiti nazaj in popraviti napake.   

6. Niste sprejeli priložnosti, ker vas je bilo preveč strah. Še dolgo vas bo razjedal dvom, kaj bi bilo, če bi vam uspelo. Vsaj poskusite, v vsakem primeru boste bogatejši za eno izkušnjo.

7. Ne otresete se toksičnih oseb. Saj veste, tistih ki ves čas opravljajo, ne verjamejo v vas, vas pokličejo, le ko kaj potrebujejo in vas napolnijo z negativno energijo. Po srečanju z njimi se vedno počutite slabše kot prej.

8. Ne poskušate dobiti službe, ki si jo tako želite. Ves čas boste nesrečni, ker bi lahko bilo bolje, vendar niste niti poskusili.

9. Ste zaprtih misli. Nikoli ne preizkusite česa novega, ampak vedno potujete varno po dobro znani poti.

10. Ne tvegate. Seveda je možen neuspeh, vendar se morda kdaj zgodi tudi kaj prijetnega. Brez občasnega tveganja tega ne boste vedeli.

11. Sebični ste. Sebičnost slej ko prej vedno vodi v samoto in nesrečo. Bi radi živeli tako?

12. Sprejemate odločitve na podlagi tega, kar pravijo drugi in ne tistega, kar bi ustrezalo vam. Zato imate občutek, da se vam vedno godijo krivice.

13. Nikoli ne poveste bližnjim, da jih imate radi. To boste hoteli storiti, ko bo prepozno in morda ne boste imeli več priložnosti.

14. Zanemarjate se. Ne negujete svoje kože, las, hrbetnice … Slej ko prej vam bo žal, ko bo vse prišlo za vami v poznejših letih.

15. Preskočite daljše in krajše izlete. Zavrnete povabilo za kopanje v bližnjem jezeru, ne privoščite si potovanja, ki ga želite, ne raziščete sosednjega mesta … Ob poslušanju ostalih, ki so vse to storili, vam bo neizmerno žal.

16. Imate slab odnos s starši. Trenutno se vam to zdi logično, ker so ravnali nepravično in ste jezni na njih, na dolgi rok pa vam bo škoda vsega zamujenega časa, ko bi lahko utrjevali odnos in delali lepe spomine.

17. Preskočite obisk zdravnika ali zobozdravnika, ko imate težave. Saj veste, da ne bodo odšle, ampak se bodo vrnile v hujši obliki?

18. Krhanje odnosa s prijatelji, ker nimate časa. Čas se vedno najde, če je nekaj dovolj pomembno.

Preverite tudi: