Tako se bomo v svojem domu vedno počutili odlično (če sprejmemo to ponujeno pomoč)

Tako se bomo v svojem domu vedno počutili odlično (če sprejmemo to ponujeno pomoč) (foto: SHUTTERSTOCK) SHUTTERSTOCK
26. 4. 2021 Promocijsko sporočilo

Poznate tisto, ko bi stvari najraje postorili sami, saj imate edino tako občutek, da je dobro opravljeno? Sploh ko gre za urejanje in čiščenje lastnega doma. Pa vseeno obstaja pomoč, ki lahko zadovolji vaše potrebe oziroma zadevo opravi še bolje od vas. Vi pa lahko čas namenite drugim aktivnostim.

Vsi, ki nas lahko zadovolji le popolna čistoča doma, se včasih ali pa ves čas soočamo z dilemo, kako najti ravnovesje med večnim čiščenjem in vsaj malo prostega časa, ki je nujen za vsakogar od nas. Če smo ves čas okupirani s pospravljanjem, težko najdemo čas za gibanje in druge prostočasne dejavnosti.

V resnici ni treba, da gre za kompromis oziroma odrekanje enemu ali drugemu, le pravo rešitev potrebujemo ali – z drugimi besedami – sprejeti moramo znati pomoč.

Vsekakor nam lahko pri rednem čiščenju stanovanja pomagajo preostali stanovalci ali člani družine, pri čemer je še najbolj priporočljivo, da naredimo seznam opravil in ga umestimo na vidno mesto v stanovanju. Če imamo opravka z otroki, poskrbimo, da jih o gospodinjskih opravilih poučimo, na začetku skupaj z njimi 'vadimo' in jih šele nato prepustimo samostojnosti.

PROMO

Prav tako si lahko, če nam finančno stanje to dopušča, omislimo hišno pomočnico in ji prepustimo del opravil ali vsa dela. Pri tem seveda obstaja tveganje, da ne bomo zadovoljni z opravljenim, saj ne moremo izključiti človeškega faktorja. 

Kaj pa pravite na aplikacijo, ki se uči naših navad in tako čiščenje tal prilagodi nam, našim potrebam, načinu življenja in urniku?

Aplikacija, ki enostavno vodi naš sesalnik oziroma iRobot Roombo, določi urnik in način sesanja tal ter – glede na naš način življenja – predlaga nastavitve in priljubljene načine čiščenja. Opozori nas celo, da prihaja sezona cvetnega praha ali menjave dlake, ter ob tem predlaga, naj stanovanje sesamo pogosteje ... Sliši se enkratno, se strinjate?

iRobot Home je aplikacija, ki jo poganja domača inteligenca Genius™, ustvarjena pa je, da razmišlja namesto nas in popolnoma zadovolji naše potrebe glede čiščenja tal. Z njeno pomočjo lahko čiščenje svojega robota prilagajamo sebi in ostanemo vsak dan korak pred umazanijo.

Trenutno nas veliko dela od doma, zato bi nas iRobot Roomba med sesanjem lahko motila. Prek aplikacije pa lahko nastavimo začetek sesanja, ko bomo od doma oddaljeni na primer 200, 300, 400 ali 500 metrov (razdaljo nastavimo poljubno) oziroma ko bomo odšli na tek, sprehod ali v trgovino.

PROMO

Z aplikacijo lahko označimo tudi območja, kamor robot ne sme, kot je ob skledicah hišnega ljubljenčka ali ob gradu iz kock, ki ga je sestavila naša princeska. In seveda območja, kjer potrebujemo dodatno čiščenje, na primer ob kavču, pod jedilno mizo ali ob kuhinjskem pultu, kjer se nam je med peko pravkar stresla moka po tleh ...

In še druge napredne prednosti Roombe:

Tehnologija Dirt Detect. Gre za osredotočeno čiščenje bolj umazanih površin. Če v predsobo na primer nanesemo pesek, Roomba s pomočjo te tehnologije zazna bolj umazana tla in temu predelu posveti več časa.

2 gumijasti krtači, ki se vrtita druga nasproti druge, medtem ko je glava, na katero sta krtači vpeti, gibljiva, kar pomeni, da sta ves čas v tesnem stiku s tlemi.

Z lansiranjem modela i3 bo na voljo robot s samodejno polnilno postajo, ki lahko posesa celotno nadstropje in ima že tudi opcijo samodejnega praznjenja – tako lahko na sesanje pozabimo tudi do dva meseca.

Komplet sesalnika Roomba in pomivalca Braava jet m6 je enkratna rešitev za sesanje in obenem pomivanje tal. Roomba in Braava sta povezljivi – ko Roomba konča, javi Braavi, da ta začne pomivati.

PROMO