Teh stvari v življenju NIKOLI ne bi smeli jemati kot samoumevne (in vedno jih)

Teh stvari v življenju NIKOLI ne bi smeli jemati kot samoumevne (in vedno jih) (foto: profimedia) profimedia
2. 8. 2021

Šele ko izginejo, se zavemo, koliko nam pravzaprav pomenijo ...

Naslednje stvari se vam ne bodo zdele nič posebnega, še posebej če jih imate v izobilju. Ko nam jih začne primanjkovati, pa se zavemo, da denar in služba nista najpomembnejša na svetu. 

Saj veste, najpomembnejše stvari nič ne stanejo ...

Nikoli ne jemljite za samoumevno naslednjega: 

ODNOSI

Ne obremenjujemo se dosti s tem, kaj bi bilo, če ne bi imeli najboljšega prijatelja, družine ali partnerja, dokler kakšnega odnosa zares ne prekinemo. Zato se trudite z vašimi najbližjimi vedno preživeti lepe trenutke in se jim ne pozabite zahvaliti, kadar vam stojijo ob strani. 

Naslednjič, ko se odpravite k mami na kosilo, ji prinesite rože, povabite prijatelja na izlet presenečenja in organizirajte zmenek za partnerja. Naj vedo, da imajo posebno mesto v vašem srcu. 

SREČA

Zdi se, da je kar samoumevno, da nas bo osrečil partner, prijatelji, družina ... Ali da so trenutki sreče pač tu in niti ne pomislimo, da bi se zanje zahvalili. Zakaj le? 

No, ko vas sreča zapusti (ker vsak trenutek življenja pač nismo srečni), se zavemo, kaj vse smo imeli še maloprej. Kako lepo je bilo vse videti, kako dobro je biti sproščen in nasmejan ... 

Naj trenutki sreče ne bodo samoumevni. Zapišite jih v dnevnih hvaležnosti ali zberite v albumu fotografij. 

ZDRAVJE

Ko zbolimo, začnemo razmišljati, koliko je vredno zdravje. Ali ko bolezni podleže kdo od bližnjih. Kadar smo zdravi, pa radi zanemarimo navade, ki bi poskrbele, da takšni tudi ostanemo. 

Zdravje ne sme biti nekaj samoumevnega in skrajni čas je, da začnete sprejemati odločitve, s katerimi ga boste vsak dan krepili. 

SANJE

Če si dovolite imeti sanje in jih tudi uresničevati, ste lahko izjemno srečni. To pomeni, da imate podporo, pogum in osebnostno rastete. Upate si narisati pot do svojih želj in z njimi bogatiti svoje življenje. 

Samo pomislite, kako bi bilo, če ne bi imeli vsega tega? Verjetno ne bi priplezali tako daleč.