Stvari, ki jih ženska počne zato, da bi se zaščitila (in je zato pogosto narobe razumljena)

Stvari, ki jih ženska počne zato, da bi se zaščitila (in je zato pogosto narobe razumljena) (foto: Profimedia) Profimedia
6. 5. 2021

Ženska, ki je šla skoz travmatično izkušnjo, ki je bila v preteklosti globoko prizadeta, se ne bo zlahka odprla novim prijateljem in še težje novemu moškemu. Vendar to ne pomeni, da je nemogoče ... Če se boste ali ste se zbližali s tako osebo, morate razumeti naslednje ...

1. Težko jo je v resnici spoznati. Njeno srce je bilo ranjeno, zato ne bo kakor odprta knjiga. Previdna bo. Zelo previdna.

2. Rada ima samoto. Spoznavanje novih ljudi je lahko zelo izčrpavajoče, saj mora biti ves čas v pripravljenosti, dokler ni povsem prepričana, da lahko zaupa. Zato morate vedeti: raje bo preživela miren večer z vami na kavču kot pa v gruči prijateljev.

3. Težko zaupa. Težko bo zaupala vam, novim znancem … komurkoli. To bo morda najtežji del, ki ga boste morali prebroditi, a če boste vztrajno kazali, da so vaši nameni dobri, bo odprla srce.

4. Ne hiti. Ker težko zaupa, ne skoči na glavo v zvezo. Pravzaprav jo njena lastna čustva včasih prestrašijo. Morda se bo zato celo malce umaknila in vas zmedla.

5. Bolj bo poslušala kot govorila. In poslušala bo zelo pozorno. Želela bo vedeti vse o vas, a ne bo govorila o sebi. Prepričati se mora, da ste zaupanja vredni in da ne bo obžalovala, da se vam je odprla.

6. Včasih bo skrivnostna. Verjetno bo zato delovala precej zadržana. To ne pomeni, da je ne zanimate. Pravzaprav je ravno nasprotno. Zaveda se tudi, da pošilja mešane signale, vendar mora paziti in se zaščititi.

7. Čakala bo na vašo pobudo.

8. V resnici je zelo močna oseba. Bolj kot večina ljudi. Bolj kot to kaže navzven.  Toda zaradi preteklih izkušenj je zelo previdna. Kot da ves čas pričakuje, da bo šlo kaj narobe. Ne sodite je po tem.

9. Verjetno vas že noro ljubi. Če vas je spustila v svoje življenje, bodite prepričani, da ji ni vseeno za vas. Kljub vsemu verjame v ljubezen in vložila bo veliko truda, da bo premagala vse te ovire, ki so bile postavljene zato, ker je bilo njeno srce globoko ranjeno.

Če se boste lahko prebili skozi to začetno obdobje, bo prezpogojno vaša.

Preberite še: