Teh stvari vam ni treba razlagati nikomur

Teh stvari vam ni treba razlagati nikomur (foto: Profimedia) Profimedia
6. 11. 2020

Nekatere stvari je kljub vsemu dobro obdržati zase.

Čeprav bi svoje veselje najraje delili s celim svetom – in res je čudovito širiti pozitivne vibracije. Ali se odprli in vsem povedali o svoji bolečini.

Pri tem ne gre za varovanje skrivnosti, tako zaščitimo sebe in svoje zasebno življenje.

Ali kot poudarjajo budistični menihi – vseh ljudi ne bi smeli motiti s podrobnostmi svojega življenja. Vsi namreč niso pripravljeni in razpoloženi za poslušanje naših želja in načrtov. Nekateri ljudje jih ne bodo razumeli ali sprejeli. Obstajajo pa tudi toksični ljudje, ki svoje nezadovoljstvo prenašajo na druge, tisti, ki ne želijo, da napredujete in nenehno kritizirajo na poti do uspeha.

Zares vam ni treba z vsemi deliti teh 6 stvari:

1. Načrti, ki so pomembni za vas, in vaše največje sanje. Ne veste, ali bodo izpolnjeni. To je pokazala tudi raziskava – taista sreča in ponos, ki ga občutimo, ko z nekom delimo svoje načrte, nas ne bo več motiviral. Potem so tu še pričakovanja drugih, obsojanje itn. Najprej naredite, nato delite.

2. Osebno življenje. Priznajmo si, živimo v času, ko je težko nekomu zaupati … Ali čisto zares vemo, kdo bo znal naše besede zadržati in kdo ne? Zato se prav lahko zgodi, da s pripovedovanjem o podrobnostih svojega osebnega življenja delujete proti sebi.

3. Širjenje duhovnega znanja ljudem, ki ga ne želijo sprejeti. Nasveti so v redu, toda vsiljevanje lastnega življenjskega sloga drugim lahko vpliva negativno.

4. Družinske težave. Vsaka družina ima svoje – nesoglasja, vprašanja, težave … Ali kot je zapisal Lev Tolstoj, »srečne družine so si podobne; vsaka je na svoj način nesrečna«. Vsaka družina deluje na svoj način. Karkoli že je, gre za zasebno stvar. Poiskati pomoč, če je potrebno, da, ni pa treba vključevati vseh drugih ljudi.

5. Dobra dela. Ki jih ne opravljate zato, da bi bili nagrajeni, ali zato, da bi vas drugi imeli radi. Samohvala in hvaljenje o svojih dobrih delih zato ni potrebno.

6. Osebni izzivi. Notranjih in zunanjih preizkušenj, ki so vam stopile na pot življenja, vam prav tako ni treba javno najavljati. To so vaše preizkušnje in samo vaša pot.

7. Slabosti. Dobro je biti previden tudi, s kom delimo svoje prednosti in slabosti. Lahko se vrne kot bumerang. In vas udari tam, kjer boste najmanj pričakovali. Vsi ne želijo, da bi vam uspelo.

8. Materialna lastnina in finance. Govorjenje o stvareh, ki si jih imate, drugi zlahka razumejo narobe. Čeprav vaš namen ni slab – obstajajo ljudje, ki bi dali vse, da bi imeli to, kar imate vi, in obstajajo ljudje, ki si ne morejo privoščiti niti osnovnih stvari. Podobno je s financami – nevljudno je o financah spraševati druge, prav tako pa ni dobro deliti podrobnosti o svojih.

9. Ne opravljajte in ne komentirajte negativnega vedenja drugih. Opravljanje onesnažujejo dušo.

Preberite še: