To lahko izboljša vaše zdravje (pa se tega verjetno sploh ne zavedate)

To lahko izboljša vaše zdravje (pa se tega verjetno sploh ne zavedate) (foto: Profimedia) Profimedia
27. 6. 2020

Ste zdaj vseeno pomislili na zdravo prehrano? Drži, zdrava prehrana ima zelo pomembno vlogo. Gibanje? Prav tako. Tudi dobri odnosi. A danes imamo v mislih …

Povezanost z naravo!

Mnoge raziskave so namreč pokazale, da boste ob preživljanju časa v naravi srečnejši, bolj zdravi in manj pod stresom. Povezanost z naravo torej prispeva tudi k ohranjanju pozitivnega duševnega zdravja.

V eni od raziskav so sodelujočim pripravili izziv - 30 dni so morali preživeti v naravi.

V času izziva so udeleženci sodelovali v anketah, kjer so delili svoje občutke, kakšen je bil vpliv povezanosti z naravo, kasneje pa tudi, kako so se počutili pred izzivom in kako po. Rezultat je bil izjemen, so povedali raziskovalci. Znatno se je izboljšalo zdravje in večji je bil občutek sreče. Že denimo hranjenje ptic, je imelo pozitiven vpliv. To povezanost pa so ohranili tudi po končanem izzivu.

Vse, kar vidite, slišite, doživite v kateremkoli trenutku torej ne vpliva le na vaše razpoloženje, ampak tudi na endokrini sistem, imunski sistem, na celo telo.

Narava ...

  • zdravi,
  • pomirja,
  • obnavlja,
  • povezuje ...

Pomaga, ko ste pod stresom, če ste jezni, če vas preveva strah in negativne misli. Posledično pozitivno vpliva na krvni tlak, srčni utrip in "utiša" stresne hormone. Pomaga tudi pri premagovanju bolečine in nelagodnih občutkov.

Zato - gremo ven. V vsakem vremenu.

Preverite še:

Pridružite se tudi akciji Skupaj odkrivamo Slovenijo!

Priložnost, da nam in našim bralcem predstavite svoj kraj, najljubši kotiček v Sloveniji, najbolj noro izkušnjo ... in osvojite fantastično nagrado!

Tukaj oddajte svoj predlog!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri