TO se lahko zgodi, če si vsak dan vzamete 20 minut samo zase

26. 8. 2021

In to kadarkoli v dnevu, ko vam to ustreza. Majhna sprememba, učinek pa je lahko velikanski. 

Slika 1/3

ZAKAJ SI JE VREDNO VZETI ČAS SAMO ZASE?

Kdaj ste nazadnje počeli nekaj zase, kar se ni navezovalo na službo, hujšanje, vlogo mame/očeta, partnerja, hčere/sina? Če se ne spomnite, je zagotovo minilo preveč časa, morda ste to storili celo, preden ste si ustvarili družino ali prešli v resno zvezo. 

Verjetno je stres pustil velike posledice na vašem fizičnem in mentalnem zdravju, ravno zato potrebujete novo rutino, ki bo poskrbela za dobro počutje. Pa s tem ne mislimo na skodelico kave in nekaj piškotov, s katerimi se posladkate in imate kasneje slabo vest. Potrebujete čas, da spet odkrijete, kaj vas sprošča, pomirja, osrečuje. Nihče ni zadolžen za to, da vam vsak dan nariše nasmeh na obraz - to je prostovoljen trud nekoga, ki vas ima zelo rad. Sami pa morate poskrbeti, da boste v življenju srečni. 

Prvi korak, ki ga naredite, da boste končno prišli iz "preživetvenega načina" v normalno delovanje, je, da na urnik čisto vsak dan vključite 20 minut samo zase.

Profimedia

Preverite tudi Katera vrsta čokolade je najboljša za vaše zdravje? ali pa 5 vaj za utrjevanje trupa (močen trup = boljši športni nastop!)